• Aurora Martin este vicepreședinte al International Institute for Human Security (IIHS)
  • Aurora Martin: Timp de patru ani, edilii par că sunt undeva sus, la nivel ierarhic, iar cetățenii își văd de plângerile lor
  • Aurora Martin: Câtă vreme vom avea un cetățean mai implicat și mai responsabilizat și edililor le va fi mai ușor

Aurora Martin a explicat pentru Aleph News cât de importantă este digitalizarea instituțiilor publice din România.

E o nevoie fundamentală (de digitalizarea instituțională – n.red.) și cred că majoritatea cetățenilor vor simți aceste efect pentru că diminuarea drumurilor, diminuarea statului la cozi nu poate aduce decât bunăstarea cetățeanului, confortul lui cotidian”, a spus vicepreședintele International Institute for Human Security.

Profesorul universitar a punctat faptul că e nevoie ca oamenii să fie mai implicați în comunitate, nu doar să aștepte din partea primarilor soluții pentru problemele lor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Eu aș vrea să vină cineva care să înțeleagă nevoia responsabilizării cetățenilor. Timp de patru ani, edilii par că sunt undeva sus, la nivel ierarhic, iar cetățenii îți văd de plângerile lor. Nu există comunicare, nu există implicare a cetățeanului, nu există responsabilizarea cetățeanului. Câtă vreme vom avea un cetățean mai implicat și mai responsabilizat și edililor le va fi mai ușor, pentru că atunci când edilul face și drege acolos sus, cetățeanul se simte îndreptățit să îl tragă la răspundere, să vină cu multe cereri și cu multă presiune asupra administrației publice”, a mai spus Aurora Martin.

Vicepreședintele IIHS mai spune că dacă cetățeanul ar fi implicat în susținerea și dezvoltarea comunității și el ar înțelege ce înseamnă un proces de dezvoltare a unui oraș și ar fi mai activ și mai creativ.