• Primarul care i-a promis lui Dinamo un nou stadion a pierdut alegerile
  • „Ocrotitorul” Rapidului, Dan Tudorache, a fost învins la Sectorul 1
  • Soarta clubului CSM București e în mâinile lui Nicușor Dan

Mai multe branduri mari din sportul romanesc ar putea avea viitorul legat de rezultatul alegerilor locale. Asta e impresia, la prima vedere. În realitate, nu știi exact cât de mult contează Dan Tudorache pentru viitorul Rapidului sau câte ar fi putut să facă Dan Cristian Popescu pentru ca Dinamo să aibă un nou stadion.

Dar acești doi candidați, ambii pierzători la sectoare, și-au legat imaginea în campanie de fotbal. Dan Tudorache a lasat suporterii să creadă că e un fel de „noul Copos” pentru Rapid și că o să aibă grijă de echipă dacă rămâne la primărie. Dan Cristian Popescu a aparut în multe emisiuni de sport cu mesajul: „Dinamo va avea un stadion fără pistă, așa cum cer suporetrii, dacă ajung eu la Primăria Sectorului 2”. A fost învins de Radu Mihaiu, un fost secretar de stat în guvernul Cioloș.

La Constanța, fostul primar Decebal Făgădău i-a cucerit pe mulți suporteri ai Farului cu planul lui de a readuce la viață complexul sportiv Farul, cu o investiție grandioasă, de 100 de milioane de euro. N-a fost de ajuns, Făgădău a ieșit pe locul 3 la alegeri. Noul primar al Constanței este Virgil Chițac.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Există și câștigători din sport – Anghel Iordănescu, Elisabeta Lipa, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir intră în Consiliul Local București, în echipa PSD. Era și Daniel Pancu pe listă. El a început să râdă când a auzit că intră în Consiliul Local, dar zice că nu renunță la meseria de antrenor. El e acum antrenorul Iașiului.

Ce se intampla cu CSM Bucuresti? – asta e întrebarea acum, după plecarea Gabrielei Firea. CSM are un buget de 10,5 milioane de euro, 95% sunt bani publici. Echipa de handbal are 3,5 milioane de euro buget pe an, Cristina Neagu, cel mai mare salariu între handbaliste – 20.000 de euro pe lună. Și n-a reușit să creeze cu adevarat o comunitate de suporteri, în realitate clubul ăsta nu contează pentru bucureșteanul de rând.

Dar, atenție, pe lângă banii publici care plătesc sportivi profesioniști, clubul CSM mai are legitimați aproape 2.000 de copii bucureșteni, în toate secțiile sportive. O ecuație un pic complicată pentru Nicușor Dan.

O declarație a lui Nicușor Dan din 2016, zicea așa: „Dacă ai un brand, așa cum a devenit CSM București, nu poți să-l arunci pur și simplu. Nu se pune problema să fie desființat. Dar trebuie să existe un plan prin care conducerea secției de handbal – pentru că asta era discuția, acolo sunt cele mai multe vedete – să atragă sponsorizări private, fonduri care să vină și din altă parte în afara bugetului public. Sigur că și Primăria va asigura o sumă decentă. Dar nu putem ține, pe bani publici, o pleiadă de vedete internaționale. Cred că scopul Municipalității trebuie să fie altul.”