• 2020 a întors roata pentru principalele personaje politice
  • Nicuşor Dan şi-a văzut visul împlinit, după eşecul din 2016
  • Gabriela Firea nu s-a prezentat la sediul din Kiseleff

2020 a întors roata, mai ales pentru principalele personaje politice. Nicuşor Dan şi Gabriela Firea au făcut schimb de atmosferă față de ce au trăit în urmă cu patru ani.

La sediul PNL, de data asta a fost prilej de bucurie. Nicuşor Dan şi-a văzut visul împlinit, potrivit primelor rezultate.

El a fost primit în aplauze. În 2016, Nicuşor Dan a ieşit pe a 2-a poziţie, fiind candidat din partea pardidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Astăzi este ziua de naştere a noului Bucureşti. Am încredere că după numărătoarea votului, voi fi primarul Capitalei şi vă garantez, că de la momentul învestirii, vom începe construcţia noului Bucureşti”, a declarat Nicușor Dan după aflarea rezultatelor parțiale.

Nicușor Dan face declarații.Publicată de Nicușor Dan pe Duminică, 27 septembrie 2020

În sediul PSD din Kiseleff, tensiunea a fost mare. Gabriela Firea s-a ascuns de ochii mulţimii, după prezentarea exit-poll-urilor.

În urmă cu 4 ani, zâmbetul era principalul ei accesoriu, după ce a câştigat fotoliul Primăriei Capitalei. Anul acesta a preferat să-şi spună părerea din confortul propriei case.

Cu putin timp in urma, s-au inchis urnele de vot. Incepe numaratoarea. Cel mai probabil, maine dimineata vom sti care este rezultatul real al alegerilor locale. Multumesc tuturor celor care au participat la vot. Este o dovada de respect pentru orasul nostru, comunitatea noastra. #PentruOameniPublicată de Gabriela Firea pe Duminică, 27 septembrie 2020

„Eu sunt convinsă că majoritatea bucureştenilor prezenţi astăzi la vot mi-au dat un vot de încredere, iar de mâine trebuie să mă duc din nou la muncă, să pun osul la treabă cu mai multă motivare şi energie, iar în caz contrar sunt acelaşi om demn, implicat şi, cu siguranţă, oriunde mă voi afla îi voi iubi pe bucureşteni şi sunt convinsă că îi voi reprezenta cu cinste”, spune Gabriela Firea.

Pe lista marilor absenţi s-a înscris şi Traian Băsescu, care a păstrat tăcerea după prezentarea exit-poll-urilor. Fostul preşedinte, obişnuit cu succesul și cu declarațiile spumoase a păstrat o tăcere care nu îi este caracteristică.

În 2016, Băsescu se declara mulţumit de rezultat, pentru ca PMP intrase în primele 4 partide pe ţară.

„Suntem mulţumiţi că intrăm în primele 4 partide, cel puţin după scorurile actuale şi este un postament bun, pentru alegerile legislative. Sigur, suntem foarte interesaţi să vedem şi rezultatele din ţară. Mulţumesc mult tuturor acelora care au candidat la aceste alegeri. Alegerile locale sunt cel mai greu test”, a declarat Băsescu după afișarea primelor rezultate.