• Printre candidați și câștigători la alegeri se numără și oameni pe care i-ai văzut la TV, pe scenă sau chiar în fotbal
  • Elena Lasconi a câștigat alegerile în Câmpulung Muscel
  • Gabi Mureșan este primarul comunei Apold, județul Mureș

Printre candidați și câștigători la alegeri se numără și oameni pe care i-ai văzut la TV, pe scenă sau chiar în fotbal.

Elena Lasconi, jurnalistă cu 25 de ani de experiență în ProTV a câștigat alegerile pentru primăria Câmpulung Muscel, oraș cu 30.000 de locuitori din județul Argeș. A câștigat la scor chiar, cu peste 50% din voturi.

O altă jurnalistă, Silvia Fechete, a câștigat primăria comunei Otelec, din județul Timiș.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Silvia Fechete, primar ales: „Cunosc foarte bine administraţiile locale de aici. Am văzut ce au făcut ele. Am văzut cum s-au dezvoltat comunităţile lor şi mi-am dorit ca toate aceste măsuri, luate în alte comunităţi, să le aduc şi la mine acasă. Pentru că, interacţiunea mea cu primăriile nu a fost doar din postura de jurnalist. M-am implicat şi în alte proiecte. Nu m-am gândit nicioadată că ar putea fi un minus faptul că sunt femeie. Din contră. Cred că oamenii apreciază sinceritatea şi deschiderea. Am luat la pas fiecare stradă, casă cu casă, atât în Ionel cât şi în Otelec, şi am încercat să le spun oamenilor cum văd eu situaţia, ce cred eu că aş putea să fac“.

Gabi Mureșan, fostul fotbalist de la CFR Cluj și din Naționala României a câștigat primăria comunei Apold, locul în care s-a mutat după ce s-a lăsat de fotbal. Apold este o comună micuță, de aproape 3000 de locuitori, din județul Mureș, la 15 km de Sighișoara.

Actorul Claudiu Bleonț a candidat pentru primăria unei comune din Cluj, Beliș, dar a pierdut alegerile.

L-aș pune pe listă și pe Florin Calinescu, om de televiziune și actor, candidat la Primăria București. A obținut și el o victorie – mai multe voturi decât fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.