„Hoții strigă hoții”: PSD spune că are „un dosar întreg cu dovezi” că alegerile au fost fraudate și vrea renumărarea voturilor

Fraudă. Acesta e cuvântul pe care-l auzi de duminică seara, când urnele s-au închis. După scandalul de la Sector 1, care încă nu s-a încheiat, PSD vine cu altă plângere.

Acuză furt de proporţii în Bucureşti şi vor renumărare voturilor. Sorin Grindeanu a prezentat documente prin care PSD vrea să demonstreaze fraudarea.

Hoţii strigă hoţii”, a spus Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD. El a venit cu trei exemple: numărul de voturi înregistrate de membrii din secţia de votare diferă de cele date de Autoritatea Electorale Permanentă (AEP).

„Există o diferenţă între numărul persoanelor care au votat şi cele identificate cu semnătura şi buletinul pe liste. (…) Avem indicii. (…) Au fost discuții cu diverși reprezentanți pe care i-am avut în secțiile de votare. Nu vreau să acuz pe nimeni. Aceste semne de întrebare trebuie înlăturate. Asta e modalitatea: renumărarea. Să așteptăm decizia Biroului Electoral Municipal. Este mai important fondul problemei, acela de a înlătura semnele de întrebare”, a spus, azi, Grindeanu.

Social democratul a arătat şi procese verbale, despre care spune că nu arată în regulă. El a spus că sunt doar câteva exemple, dar social-democraţii au un dosar întreg pe care vor să îl dezvăluie. Ei vor renumărarea voturilor, pentru a înlătura suspiciunile.

PSD a cerut renumărarea şi la Sectorul 1, dar USR-PLUS spune că nu există bază legală pentru acest lucru.

Exit mobile version