• Iohannis: În urma scrutinului, victoria aparține în primul rând democrației românești
  • Șeful statului a mai spus că PNL a avut cea mai bună preformanță electorală din ultimii 30 de ani
  • Iohannis: Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viața publică, pentru politicieni maturi și administratori competenți

După votul de duminică, PNL șu USR au devenit „forțele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziție”, susține președintele Klaus Iohannis.

„În urma scrutinului , victoria aparține în primul rând democrației românești. A fost o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat o nouă realitate politică, cea în care PNL și USR devin forțele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziție, cu unul dintre cele mai slabe rezultate”, spune Klaus Iohannis.

El mai spune că votul de duminică reprezintă pentru PNL un scor istoric – „cea mai bună preformanță electorală din ultimii 30 de ani”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Felicitări, sunteți astăzi cel mai mare partid din România, v-ați câștigat credibilitatea prin muncă și prin responsabilitatea cu care v-ați asumat gestionarea celei mai grele crize pe care o traversează România. Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată și că administrațiile liberale de succes sunt exemple pe care oamenii le doresc preluate în cât mai multe localități. Pentru USR-PLUS, o formațiune tânără, la început de drum, este de asemenea un scor foarte bun. Felicitări, ați dovedit că perseverența și proiectele bine pregătite vă pot consolida ca partid și vă pot asigura un loc important pe scena politică”, adaugă șeful statului.

El mai spune că votul de duminică este un semnal clar transmis de cetățeni că doar prin colaborarea și pe viitor a formațiunilor de dreapta, România are șansa să se modernizeze și să se dezvolte.

Românii au votat pentru o direcție nouă, a bunului simț, a respectului față de cetățean, a democrației. Oamenii își doresc comunități administrate de lideri competenți, care își țin promisiunile și își asumă răspunderea oricât de dificil ar fi, indiferent de circumstanțe”, conchide șeful statului.