• Clotilde Armand a chemat poliția la Biroul electoral al Sectorului 1
  • Ciolacu spune că Tudorache are cu 200 de voturi mai mult decât Clotilde Armand
  • Ciolacu afirmă că PSD a depus o plângere la Biroul Electoral Central (BEC)

Scandalul de la Primăria Sectorului 1 este departe de a se fi încheiat. După ce Clotilde Armand a chemat Poliția și l-a acuzat pe principalul său contracandidat că încearcă să îi fure voturile, liderul USR București, Claudiu Năsui, spune că are și dovada că acest lucru s-a întâmplat.

Am avut curiozitatea să verificăm secțiile de votare în care, conform site-ului AEP, am avut zero voturi la Consiliul general al municipiului București. Iată cazul secției 127. Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS”, a scris, luni seara, pe Facebook, Năsui.

Dovada că se fură voturile USR-PLUS.Am avut curiozitatea să verificăm secțiile de votare în care, conform site-ului…

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
Publicată de Claudiu Nasui pe Luni, 28 septembrie 2020

Ulterior, și Clotilde Armand a scris pe Facebook că a aflat modul în care se fură voturile.

Hai să vă arăt cum arătau cele „200 de voturi în plus” despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviți codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Așa a numărat PSD voturile. Acum nu le-a mers”, a scris candidatul USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 1.

Hai să vă arăt cum arătau cele "200 de voturi în plus" despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviți codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Așa a numărat PSD voturile. Acum nu le-a mers.Publicată de Clotilde Armand pe Luni, 28 septembrie 2020

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că partidul a depus o plângere la BEC prin care solicită renumărarea voturilor la alegerile de la Sectorul 1 din Capitală.

„Avem o numărătoare paralelă. Fiecare reprezentant al unui partid în secția de vot pleacă acasă cu o copie după procesul verbal. Fiecare partid are un soft, care e simplu, și se adună voturile. Numărătoarea paralelă ne dă că domnul Dan Tudorache a câștigat alegerile cu 200 și ceva de voturi și atunci aveam aceste întrebări: e posibil să fi fost introduse eronat în softul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale. Avem acest drept să vedem aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu, la RTV.

El a anunțat că partidul a depus plângere la BEC.

„S-a depus plângere la BEC ca să fie iarăși numărate toate voturile”, a precizat Ciolacu.

Candidatul USR PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, l-a ironizat luni pe actualul primar, Dan Tudorache, după ce acesta a spus că a câștigat un nou mandat: „PSD este istorie în Sectorul 1 și nu-i vine a crede”.

„Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand. Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!”, a scris pe Facebook Dan Tudorache.