• Tu încerci să faci bine orașul tău cu un vot
  • La Iași, un medic este celebru pentru că încearcă să facă bine Sistemul.
  • Ionuț Nistor, medic nefrolog, primul doctor care s-a oferit să plecela Spitalul Județean Suceava, când era asaltat de coronavirus.

Ionuț Nistor a votat încă de la ora 7:00. „Cred ca e o scăpare pentru doctorii care fac de gardă”, glumește el. 

Pacienții se plâng de lipsa investițiilor in sistmeul de sănătate, același număr de spitale, aceleași condiții insalubre. A trebuit să ajungă COVID-19 aici ca să aflăm că ne trebuie hârtie igienică, toalete, dezinfectați?”, se întreabă, retoric, medicul din Iași.

Doctorul ieșean spune că fiecare primar ales în urma scrutinului de azi trebuie să se gândească la faptul că, mai devreme sau mai târziu, va avea nevoie de serviciile unui spital. Tocmai de aceea, investiția în Sănătate este esențială.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Am în evaluare doi pacienți care au fost primari acum 20 de ani. Unul din ei are probleme cu familia, acasă nu are niciun acces la facturi, trăiește fără lumină și fără niciun om în jur. Celalăltalt, tot cu multe probleme de sănătate, dar are tot timpul membrii familiei lângă el. Toți cei care îl cunosc au zis că e un om deosebit. Peste 20 de an,i fiecare primar trebuie să se gândească în care tip se va încadra și că va avea nevoie de spital în România, că îmbătrânim toți”, a punctat Ionuț Nistor.

Întrebat dacă i-ar recomanda primarului Iașului să se interneze în spitalul în care lucrează el, medicul a spus: „Din fericire e un spital în care se investește, dar aș recomanda și lucruri care trebuie modificate. De exemplu, nu se mai pot trata șase sau opt pacienți în salon”.