• Un primar din judeţul Sibiu a fost surprins în timp ce le arată alegătorilor cum să voteze.
  • Este vorba despre primarul din Şeica Mare care candidează pentru un nou mandat.
  • Incidentul va fi anchetat de Poliţie.

Filmarea a fost făcută cu un telefon mobil. În imagini apare primarul din Șeica Mare, înconjurat de mai mulți romi, cărora le explică cum să voteze.

Reprezentanții USR Sibiu au anunțat incidentul și au postat filmarea pe Facebook.

„Încălcarea legii prin propagandă electorală în ziua votului. La Șeica Mare primarul PNL Susa Nicolae sfătuiește alegătorii acum, în ziua votului, cum să îl voteze, indicând pozițiile pe buletinele de vot – în acest clip avem dovada clară cum le arată oamenilor să voteze. De asemenea, a dat bilețele oamenilor și i-a chemat și în Primărie pentru a le arăta cum să voteze. Primarul în funcție a încălcat Legea 115/15, Art. 108, al. 1, lit “ş) continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 64, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, ❗️ precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi”, scrie pe pagina de facebook a USR Sibiu.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Reprezentanții USR PLUS au sesizat echipajul de poliție de la secția de votare și vor depune plângere la Biroul Electoral de Circumscripție locală.