„Nicușor Dan“ al maghiarilor. Cine e Soos Zoltan, primul primar maghiar din ultimii 20 ani din Tg Mureș

„Nicușor Dan“ al maghiarilor. Cine e Soos Zoltan, primul primar maghiar din ultimii 20 ani din Tg Mureș Sursă foto: Facebook/Soos Zoltan
  • Primarul din Tg Mureș, Soos Zoltan, este doctor în arheologie
  • El este și director al Muzeului Județean
  • Soos Zoltan este supranumit Nicușor Dan al maghiarilor

În afara neamțului Dominic Fritz – venit de nicăieri să cucerească Timișoara – și a primarului cu numele din centura de radiații a pamântului – Allen Coliban – din Brașov, mai există o poveste de succes.

Este primul primar maghiar din ultimii 20 de ani din Târgu Mureș și este supranumit Nicușor al maghiarilor.

Anul trecut i-a acuzat pe colegii consilieri din UDMR că joacă pe mâna primarului Florea de 20 de ani și a candidat ca independent.

Soos Zoltan are 46 de ani, 6 copii, doctor în arheologie, a muncit 5 ani afară și s-a întors să fie șeful Muzeului Județean.

Este numit Nicușor din Târgu Mureș de politologul Cristian Pârvulescu – are discurs asemănător despre digitalizare, parcări, transport local și poluare.

„Tg Mureș este unul dintre cele mai corupte orașe din România. Acum 20 de ani era al 3-lea oraș al Transilvaniei. Astăzi e depășit de multe orașe, chiar și de Bistrița sau Alba Iulia și nemulțumirea e imensă, mulți tineri au plecat. Până în 2020 s-a votat etnic, eu am vorbit cu toți cei care vor o schimbare“,
spune Soos Zoltan.

Pimarul maghiar din Târgu Mureș anunță o nouă eră din România – parteneriat cu șefii județului aleși pentru prima dată în istorie direct de oameni.

„Avem de rezolvat centura, că vine autostrada și va fi și mai aglomerat – 70% din poluare e traficul. Transportul e ca în anii 90 și ne-am propus să dezvoltăm o viziune pe 10 ani, în parteneriat cu Consiliul Județean unde a fost ales prietenul meu Peter Ferenc“, spune Soos Zoltan care are de unde învăța – bunicul său a fost directorul fabricii de zahăr și viceprimar de succes.