• Întârzierea are loc din cauza unor proceduri
  • Primarul ales spune că aceasta este o problemă, mai ales pe fondul crizei sanitare
  • Nicușor Dan a fost ales primar al Municipiului București cu 42,82%. 

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, susține, într-o postare de miercuri seara pe Facebook, că preluarea mandatului său va întârzia cu 7-10 zile, din cauza procedurilor care trebuie îndeplinite.

Din păcate preluarea mandatului meu va mai întârzia 7-10 zile, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm”, a scris pe rețeaua de socializare Nicușor Dan.

Acesta spune că această întârziere este determinată de procedurile care trebuie îndeplinite.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Codul Administrativ spune că Primarul General își preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General. Și Primarul și Consiliul trebuie validați anterior de instanță. Codul Administrativ are o formulare ușor neclară asupra instanței competente pentru București: primarul și consiliul sunt validați de judecătoria în raza căreia se află circumscripția în care au avut loc alegeri”, spune Nicușor Dan.

Tribunalul București i-a validat mandatul acum câteva zile, mai scrie Nicușor Dan.

Azi însă, printr-un alt complet, Tribunalul București a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1. După motivare (peste 1-2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1. Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competență și dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal. După asta vom mai aștepta două zile pentru un eventual apel”, a mai scris noul primar al Capitalei.