• Biroul Electoral Central a clasat, vineri, cererile de renumărare a voturilor și sesizările primite.
  • Astfel de solicitări au fost depuse în urma alegerilor din sectorul 1 și din sectorul 5 al Capitalei.

Voturile din Sectorul 1 și Sectorul 5 nu vor fi renumărate. BEC a anunțat, vineri, că a hotărât să claseze toate cererile de renumărare și sesizările primite.

Iată ce a decis BEC:
1 Clasarea de către președintele Biroului Electoral Central, la propunerea șefului Departamentului legislativ al Autorității Electorale Permanente, a cererilor de renumărare și a sesizărilor primite de Biroul Electoral Central, care vizează circumscriptiile electorale ale căror procese verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de Biroul Electoral Central în condițiile (…)
2. Referatele de clasare, cererile și sesizările clasate vor fi menționate pe ordinea de zi la rubrica «lucrări clasate»
“, se arată în nota BEC.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Băcanu, a cerut „renumărarea totală” a voturilor.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

„Am solicitat renumărare totală la Sectorul 5! În urma analizei realizate de grupul de lucru format luni de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existența unei fraude la votul din sector. De exemplu, 92 voturi PNL la Consiliul Local și 63 la General într-o secție. Cine votează PNL la CL votează la fel și la CGMB, nu poți avea diferențe de 30% la consilii. Pur și simplu nu se poate“, a scris marți Cristian Băcanu pe Facebook.

Și la sectorul 1 s-a cerut renumărarea.

„Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările“, a scris, tot marți, pe Facebook Dan Tudorache.