• Orban: Odată exprimată decizia cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou Guvern
  • Orban: Am luat decizia azi să îmi depun mandatul de prim-ministru
  • PNL a obținut, potrivit primelor informații, mai puțin 30% din voturile persoanelor prezente la alegerile parlamentare 2020

Ludovic Orban a anunțat, luni seara, că demisionează din funcția de premier al României.

Am luat decizia să-mi depun mandatul. Decizia are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată decizia cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor români, și decizia de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de premier, negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din partidele de centru dreapta, care vor cu adevărat să utilizeze resursele și oportunitățile pentru a crește calitatea vieții”, a spus Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Ludovic Orban a adăugat că încheie mandatul de premier după un an și o lună „în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Am încercat să îmi fac datoria față de România și plec cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil am făcut. Am încercat să găsim toate răspunsurile potrivite. Obiectivul pe care îl am este de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD”, a spus Orban.

Premierul demisionar a adăugat că, după demisia sa, Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului desemnat de președinte.

Demisia mea vreau să arate limpede că nu mă cramponez de o funcție, nu pun condiții. Interesul României este deasupra interesului PNL și al meu personal”, a precizat Orban.

Funcția de șef al Executivului ar putea fi preluată de oricare dintre membrii Guvernului actual. Numele lui Ilie Boloja, al lui Nicolae Ciucă sau al lui Florin Cîțu sunt vehiculate că vor prelua conducerea Palatului Victoria.