• Alegătorii din Deveselu au sărbătorit victoria primarului mort la cimitirul unde el este îngropat
  • La Deveselu oamenii au votat un candidat mortcare într-un final a câștigat alegerile locale. A câștigat 70% din voturi
  • Mulți dintre alegători au spus că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate.

Povestea primarului din Deveselu, care a câșigat detașat alegerile, deși a murit acum 10 zile, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, a ajuns în presa internațională.

Reuters scrie că „sătenii din Deveselu și-au reales primarul, chiar dacă el a murit în urmă cu două săptămâni din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19, spunând că a făcut o treabă bună și ar fi meritat să câștige alegerile”.

Jurnaliștii de la Reuters amintesc și de videoclipul care a devenit viral pe rețelele sociale, în care apar zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, primarul social-democrat decedat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cazul din România a traversat Oceanul și a ajuns și în presa canadiană. CBC Canada titrează că „Românii dintr-o comună au reales un primar care a murit de COVID-19 la începutul acestei luni”.

Și Associated Press a scris despre povestea alegerilor din Deveselu.

„Moartea sa a venit prea târziu pentru ca numele lui să fie scos de pe buletinul de vot de duminică. Totuși, vestea morții sale s-a răspândit rapid pentru că satul are 3.000 de locuitori. El ar fi sărbătorit 57 de ani în ziua alegerilor”, scriu jurnaliștii de la Associated Press.