• Aurel Truță a câştigat de două ori alegerile din Paramo de Boedo
  • Localitatea are 126 de locuitori și se află în provincia Palencia
  • Primarul a fost invitat la curtea Regelui Spaniei

Ți-l prezint acum pe românul căruia Spania i-a dat viața peste cap. I-a făcut-o mai frumoasă. Dar, și el a făcut-o mai bună pe a spaniolilor.

Aurel Truță a plecat din Alba Iulia în Spania acum 20 de ani. N-avea niciun gând să intre în politică.

Dar, a primit o rugăminte. Popularii spanioli i-au propus să candideze în localitatea Páramo de Boedo. Semn pentru el că nu contează de unde vii, ci ce știi să faci și cum te prezinți.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

Alegeri locale 2020. EXIT POLL CURS-AVANGARDE, ora 21.00: Nicușor Dan, nouă procente peste Gabriela Firea

Aleph News prezintă primele exit poll-uri, realizate de institutele de sondare CURS-AVANGARDE, după votul de astăzi, din cadrul alegerilor locale. După închiderea urnelor de la ora 21.00, BEC va începe să prezinte primele rezultate parţiale ale numărătorii voturilor Urmăriți Aleph News pentru a avea în timp real rezultatele parțiale BEC UPDATE 22.30. EXIT POLL CURS-AVANGARDE, […]

Read more

„Asta a fost o satisfacţie extraordinară pentru mine ca român, de 20 de ani aici. Atunci aveam 15 – 16 ani în Spania. Nu m-am gîndit niciodată să candidez pentru o funcţie publică, dar totuşi suntem apreciaţi. Dacă ne facem treaba bine, suntem apreciaţi”, spune Aurel Truţă.

A candidat și a câștigat. Deşi nu avea experienţă în administraţia spaniolă, românul s-a descurcat bine şi a respectat mereu principiul de a promite puţin şi de a face mult. 

În 5 ani a schimbat reţeaua de alimentare cu apă, a înlocuit sistemul de iluminare publică, a ridicat un centru cultural şi a făcut un parc special pentru copii şi bunici. 

Când a preluat mandatul, acum 5 ani, Paramo de Boedo avea 99 de locuitori, iar acum a ajuns la 126.

Când începi un lucru trebuie să-l duci la bun sfârşit şi cred că ar trebui să se promită mai puţin şi să se respecte promisiunile.

De exemplu avem o localitate în care alimentarea cu apă era învechită. În primul rând am înlocuit alimentarea cu apă în localitatea respectivă. La iluminarea publică am schimbat toate lămpile la led şi a fost o economie extraordinară. Putem să spunem că am trecut la un consum de 20% faţă de cât plăteam facturile înainte”, a declarat primarul.
 
Când președintele Iohannis a făcut o vizită oficială în Spania, regele a cerut să fie invitat la Casa Regală. După dineul oficial, Felipe al VI-lea l-a invitat la o discuţie.
 
„Şeful protocolului de la Casa Regală mi-a făcut o invitaţie pentru că regele ar vrea să bea cafeaua cu mine şi să mă cunoască personal. Deci a fost o satisfacţie extraordinară pentru mine şi spre surprinderea mea, regele este o persoană foarte populară şi foarte bine informată. Cînd m-am întâlnit cu el cunoştea absolut toate detaliile despre familie, despre localitatea în care locuiesc, despre timpul petrecut de mine în Spania. Era foarte bine informat. Asta m-a uimit foarte mult.
 
M-a felicitat şi mi-a spus că românii sunt de valoare pentru Spania, pentru economie, pentru dezvoltare, pentru că participăm foarte mult. Şi mi-a zis că este mândru să aibă un primar român în Spania”, a declarat Aurel Truță.

Aurel e încântat de munca lui la primărie, chiar dacă nu primește salariu. Așa e legea în Spania. În localitățile cu până la 2 mii de locuitori primarii nu sunt plătiți. Doar cu puține excepții. Și aceștia iau 800 de euro lunar.