Reacția candidaților care au câștigat primăriile de sectoare din Capitală: „O să fac curăţenie şi pe stradă”

  • PSD pierde dominația totală din București, câștigată în 2016
  • PSD a rămas doar cu sectorul 4, unde Daniel Băluță a fost reales primar
  • USR-PLUS au câștigat în sectoarele 1 și 2, iar PNL a învins în sectorul 6
  • PSD a mai rămas cu o singură primărie de sector, din cele șase câștigate în 2016

După ce sectoarele Capitalei au fost acoperite complet de roșul PSD în ultimii patru ani, situația s-a schimbat de ieri.

Social democrații au rămas doar cu sectorul patru. La trei a rămas Negoiță de la Pro București.

Liberalii s-au impus la doar la 6. Piedone este primul în sectorul 5, în mod surprinzător. Iar USR-PLUS a câştigat sectoarele 1 și 2.

Clotilde Armand, candidat PNL – USR PLUS: Vreau sa le mulţumesc tuturor celor care s-au dus la vot pentru familiile lor, pentru oraşul lor, pentru noi toţi cetăţenii.

La sectorul 1, primarul Dan Tudorache, detronat de Clotilde Armand, pe care o învinsese la ultimele alegeri, acceptă greu înfrângrea.

Le-a mulțumit alegătorilor și pare să aștepte salvarea de la rezultatele finale.

Radu Mihaiu, colegul de partid al franţuzoaicei care a câştigat sectorul 1, va fi noul primar de la 2. Îl va înlocui pe pesedistul Mihai Toader.

Radu Mihaiu, candidat USR-PLUS: O să fac curăţenie şi pe stradă şi la primărie, o să fac şcolile mai sigure şi o să fac mai multe spaţii verzi pentru bucureşteni.

La sectorul 3, Robert Negoiţă, susţinut de PSD, câştiga peste 60 la sută din voturi în 2016. Între timp, a părăsit partidul, dezamăgit de lideri.

Anul acesta şi-a făcut propria formațiune, s-a aliat cu Victor Ponta și a obținut un nou mandat.

Robert Negoiță, candidat Alianţa Pro Bucureşti: Continuăm proiectele bune și 99% munca. Politica mai subțire şi, dacă vrem să facem performanţă, mai mult de un proiect pe zi

Şi Daniel Băluţă, pesedistul de la sectorul 4 a fost reales. În urmă cu patru ani lua mai puţin de 40 la sută din voturi.

Daniel Baluță, candidat PSD: Este foarte important să creem locuri de muncă, este foarte important să ne transformăm în capitala Bucureştiului.

În sectorul 5, Cristian Popescu Piedone este noul primar, potrivit datelor parțiale. El a obținut peste 28 la sută din voturi, cu aproape trei procente peste contracandidații săi, social-democratul Daniel Florea și liberalul Cristian Băcanu.

În sectorul 6, liberalul Ciprian Ciucu a fost la vot împreună cu Nicuşor Dan. Și l-a învins pe social democratul Gabriel Mutu.

CIFRELE DE LA ORA 7

SECTORUL 1 CLOTILDE ARMAND (USR-PLUS) 48% vs. DANIEL TUDORACHE (PSD) 36,5%

SECTORUL 2 RADU MIHAIU (USR-PLUS) 42,5% vs. DAN CRISTIAN POPESCU (PSD) 30,4%

SECTORUL 3 ROBERT NEGOIŢĂ (ALIANŢA PRO BUCUREŞTI) 39% vs. AURELIAN BĂDULESCU (PSD) 14%

SECTORUL 4 DANIEL BĂLUŢĂ (PSD) 56% – SIMONA ELENA (PNL-USR PLUS) 35,2%

SECTORUL 5 CRISTIAN BĂCANU (PNL-USR PLUS) 27,9% – CRISTIAN PIEDONE (PPU) 27,9%

SETORUL 6  CIPRIAN CUCU (PNL-USR PLUS) 48,2% – GABRIEL MUTU (PSD) 35,2%