Potrivit rezultatelor parțiale pentru alegerile locale din Craiova, Olguța Vasilescu a luat 34.5%. În cadrul emisiunii „Tu Votezi România” de la TVR, aceasta a spus că mulți oameni au crezut că nu va rămâne primar, iar campania a fost una mizerabilă.

Primăria Craiova

1. Vasilescu Lia-Olguţa, Partidul Social Democrat 34.5%
2. Giugea Nicolae, Partidul Național Liberal 29.0%
3. Solomon Antonie, Partidul Ecologist Român 17.6%

Olguța Vasilescu, candidatul PSD pentru Primăria Craiovei: Campania a fost absolut mizerabilă. Nu am trăit niciodată așa ceva în 20 de ani de când sunt în politică. Mă așteptam să scadă câteva procente la mine pentru că mi s-a reproșat în 2016 că am plecat la Parlament. Sunt mulți oameni care nu au crezut în această campanie că voi rămâne primar. Următorii 4 ani am de gând să fiu următorul primar al Craiovei. A fost o campanie mizerabilă pentru că au fost zvonuri, minciuni, sondaje de opinie. Chiar și în această zi a votului, la o anumită oră s-a spus că eu m-am retras. Tot felul de lucruri plus ziare cu mizerii incalificabile, pline de minciuni. Estimările noastre pentru Dolj, nu doar că ne-am conservat numărul de primari, dar am mai și câștigat câțiva. Nu aș lua-o că a fost un vot politic, cel puțin pe mediul rural, nu simțim că a fost vorba de asta.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Perspective pentru alegeri parlamentare:

Olguța Vasilescu, candidatul PSD pentru Primăria Craiovei: Eu sunt printre puținii dintre membrii PSD care a spus că în 2019 că am pierdut alegerile trebuia să ne retragem imediat în opoziție. Consider că același lucru trebuie să facem și acum. Până oamenii nu văd cum guvernează dreaptă, nu au de unde să știe diferența.

Întrebată dacă o alianță pe zona de stânga ar fi oportună sau PSD merge singur, Olguța a spus că este un lucru la care se gândesc în perioda următoare, nu acum la cald.