Scandalul de la Sectorul 1 continuă. Daniel Tudorache a depus o plângere pe numele preşedintelui BES1

Daniel Tudorache Mediafax
  • Daniel Tudorache merge la SIIJ, astăzi, la 17.00, pentru audiere în scandalul Sectorului 1
  • Avocatul lui Tudorache a depus o plângere pe numele preşedintelui BES1
  • Tudorache spune că Nicolae Sprîncu nu avea dreptul să deschidă camera cu sacii

Scandalul de la Sectorul 1 e departe de a se fi sfârşit. Daniel Tudorache merge înainte cu acuzaţiile. Avocatul lui a depus o plângere împotriva lui Nicolae Sprîncu, procurorul care e preşedintele Biroului Electoral al Sectorului 1. Tudorache a fost chemat la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, acolo unde se duc toate cazurile ce au în atenţie magistraţi. Spune că vrea ca autorităţile să facă dreptate în cazul alegerilor. Candidatul PSD susţine că Sprîncu nu avea de ce să deschidă camera unde erau depozitaţi sacii cu voturi.

Daniel Tudorache: „M-au convocat în urma solicitării pe care am depus-o (…) O să merg şi cu avocatul şi cu reprezentantul din Biroul Electoral de Sector.”

Întrebat la ce se așteaptă de la aceste audieri, Tudorache a răspuns: „Eu ştiu, să se facă dreptate, la asta mă aştept.”

BEC i-a respins, joi, lui Tudorache, cererea de reorganizare a alegerilor din Sector 1. Tudorache a depus o alta, astăzi, la BEC, pentru că acum are mai multe elemente care să justifice reluarea alegerilor, spune el.

Întrebat ce crede despre decizia BEC de aseară, de a nu anula alegerile, Tudorache a spus: „Nu aveam destule elemente, acum le am (…) A fost depusă o altă cerere.

Tudorache acuză USR de fraudarea alegerilor, în urma unor imagini apărute în presă. În clipurile respective, mai multe persoane se află într-o sală unde par depozitate voturi.

USR spune că persoanele sunt reprezentanţi ai tuturor partidelor – observatori, inclusiv de la PSD, chemaţi de preşedintele BES1, pentru a finaliza procesele verbale.

MAI a transmis că este vorba despre preşedintele biroului electoral din circumscripţia Sector 1, Nicolae Sprîncu, un membru delegat din partea PPUSL, preşedintele secţiei de vot şi observatori din partea partidelor politice.

PSD acuză USR că au manufacturat rezultatul votului. Tudorache neagă că ar fi fost reprezentanţi PSD în sală.