• Biroul Electoral Central Sector 5 a decis renumărarea voturilor
  • După prima numărătoare, Cristian Popescu Piedone a obținut 28.08%
  • Candidatul PNL, Cristian Băcanu, a obținut 25.24%. Băcanu susține că „există dovezi că 90 voturi au fost furate”
  • Piedone a mers miercuri în fața judecătorilor, în Dosarul Colectiv. Piedone a fost condamant la 8 ani și 6 luni în primă instanță

Singurul sector din București în care se renumără voturile nu e 1, ci 5! Acolo postul de primar e disputat de trei candidați care strigă fiecare că el e învingătorul.

Cristian Popescu Piedone a ajuns în fața judecătorilor la apelul din Dosarul Colectiv. A luat 8 ani și jumătate de închisoare în primă instanță, dar afirmă că e complet nevinovat. E acuzat acum de contracandidații de la PSD și PNL și de fraudă electorală.

Cristian Popescu Piedone: „Am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies cu cetățenii pe care mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, dar mulți, Măria voastră.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Astăzi a spus că în cazul reluării scrutinului nu va mai lua 28%, ci 50%.

Cristian Popescu Piedone: „Nu acceptați democrația! Nu acceptați realitatea. (…) Acceptați înfrângerea!(…) Și vreți la 5 renumărarea votului! Bravo, domnule, puteți să renumărați. Puteți să faceți ce vreți dumneavoastră, nu puteți să schimbați voința populară.”

Candidatul plasat pe locul 2 în acest moment, Cristian Băcanu (PNL), strigă că are dovezi ale fraudei, dar și Daniel Florea (PSD), încă în funcție, spune că a câștigat.

„V-am spus de acum două zile! Am câștigat! Și la o diferență semnificativă. În exit poll-urile noastre de la ora 18:00 (n.r în ziua votului) eu aveam 31%, Băcanu 25%, iar Piedone 23%. Dintr-o dată Băcanu a rămas cu 25%, iar Piedone s-a dus la 28%…”, a spus Daniel Florea.