• Alegerile parlamentare 2020 au loc duminică, 6 decembrie 2020, iar 18.191.396 români cu drept de vot sunt aşteptaţi astăzi la urne.
  • Potrivit estimărilor, sunt peste 5 milioane de români care trăiesc în alte țări.
  • Răzvan Stănescu este unul dintre românii plecați în Germania și a vorbit despre ce ar trebui să aibă România pentru a fi atractivă pentru cei care au plecat

Potrivit estimărilor, sunt peste 5 milioane de români care au simțit că nu-i mai reprezintă nici politicienii, nici țara. Și-au plecat să își refacă viața și să își găsească demnitari care să lucreze în interesul lor, în altă parte. Răzvan Stănescu este unul dintre românii plecați în Germania.

Răzvan Stănescu a vorbit despre responsabilitatea unui parlamentar.

Răzvan Stănescu, român stabilit în Germania: „Ținând contul de faptul că un parlamentar reprezintă în medie 90.000 de oameni, responsabilitatea lui ar trebui să fie în felul în care adoptă legile. Asta înseamnă legi care vizează țara și implicit cetățenii lor, adică o componentă de reprezentare.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Și pe cealată parte, de control sau de copilot cu Guvernul, în care Parlamentul trebuie să valideze măsurule legislative. La nivel individual, respectarea promisiunilor din campanie. Adică așteptări versus ce s-a obținut la finalul mandatului.

Răzvan Stănescu a spus pentru Aleph News ce crede că ar trebui să aibă România ca să devină atractivă pentru cei care au plecat să lucreze în străinătate.

Răzvan Stănescu, român stabilit în Germania: „În general, pentru crearea de oportunități, mai puțină birocrație, mai puțin nepotism și mai puțină corupție. Măsurile pe care le văd eu sunt atragerea de foreign direct investment care va crea oportunitățile pe care românii vor să le acceseze și acasă. Aș zice investiția în educație, sănătate și infrastructură și accelerarea digitalizării la nivelul instituțiilor publice.”