• Alegerile parlamentare 2020 s-au încheiat.
  • Doar 5.793.015 din cei 18.191.396 români cu drept de vot aşteptaţi la urne au votat.
  • Prezența la vot în țară este de 31.84%.
  • Academicianul Răzvan Theodorescu: E pur și simplu un dispreț al românului față de clasa politică.

Tu le-ai arătat că nu mai contează cum îl cheamă pe cel care ia decizii pentru tine. O prezență extrem de scăzută la vot nu i-a pus pe gânduri pe politicieni. N-au timp de reflecție, sunt ocupați cu negocierile. Fiecare partid se bate acum să fie în alianța care va forma Guvernul. Sunt jocurile lor și deciziile care ție chiar îți afectează viața.

Academicianul Răzvan Theodorescu a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor parlamentare pentru Aleph News.

Răzvan Theodorescu, academician: „Nu cred că PSD va forma un nou Guvern. PSD-ul a câștigat evident alegerile, însă formula care se poate crea acuma pe zona de dreapta interzice, cred eu, și ar fi bine să fie așa. După părerea mea, cine va lua guvernarea acum va fi puțină vreme la guvernare.
Criza care ne amenință este teribilă (…) și a lua acum guvernarea este cel puțin riscant.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„E suficient să aștepți câteva luni și poți să ajungi la guvernare în chip normal, într-o țară care, poate, se va normaliza. Dacă nu își dau seama politicienii de criza în care ne aflăm, refuzul de a veni la vot, este absolut grăitor de la sine. E pur și simplu un dispreț al românului față de clasa politică.”

„Pe de altă parte, aparația unei noi formațiuni politice, (…) care vine într-o nișă care fusese lăsată goală de câțiva ani, ridică și ea foarte multe probleme pentru zona stângii.

Academicianul Răzvan Theodorescu crede că o alianță de guvernare PNL-USR-PLUS ar însemna scandaluri în fiecare zi.

Răzvan Theodorescu, academician: „Vor fi scandaluri zilnice, rupturi. PNL-ul dacă ar fi contat singur, ar fi făcut poate ceva. Dar împreună cu USR-PLUS, evident va duce la divorțuri, scandaluri și așa mai departe. Nu văd de ce PSD-ul, câștigătorul alegerilor, ar risca în momentul de față așa ceva.

Răzvan Theodorescu a vorbit la Aleph News și despre apariția formațiunii AUR pe scena politică din România.

Răzvan Theodorescu, academician: „Nu știu dacă este extremistă, este radicală în orice caz. Este probabil ultra naționalistă și era nevoie și de așa ceva, pentru că în toată Europa există asemenea partide de extremă. (…) Suntem în fața unui fenomen absolut european, absolut firesc: anti-globalist, suveranist.”

Academicianul Răzvan Theodorescu a spus că nu este surprins de rezultatele așa de mari pe care le-a obținut partidul AUR.

Răzvan Theodorescu, academician: „Românul are mereu exaltări. Cu ani în urmă a fost exaltarea USR-ului.”

De asemenea, academicianul a spus ce crede că ar trebui să facă politicienii pentru a convinge românii să iasă la vot la următoarele alegeri.

Răzvan Theodorescu, academician: „Să facă niște campanii care să fie atractive, în care să spună ceva cu adevărat, să fie dezbateri. Oamenii vor să vadă și așa ceva. (…) La noi a fost o sărăcie. Este și sărăcia intelectuală a politicienilor noștri. Avem clasa politică cea mai săracă, intelectual vorbiind, din istoria noastră modernă.”