• Un român din Londra a vrut să voteze într-o secție de votare, așa cum i-a îndrumat Constantin Mitulețu, președinte AEP, pe cei din diaspora.
  • Românul a mers la cea mai apropiată secție de votare, dar aceasta era închisă. Alți români din Londra se află în aceeași situație.
  • Bogdan: „E bătaie de joc”.
  • MAE precizează că a actualizat harta interactivă a secțiilor de vot din străinătate pe 3 decembrie.

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat harta interactivă a secțiilor de vot din străinătate pe 3 decembrie

În Marea Britanie sunt organizate 50 de secții de votare. MAE a actualizat harta secțiilor de votare, joi, 3 decembrie. În contextul pandemiei, există modificări în Birmingham.

Ambasada României a anunțat că cea de-a doua secție de votare organizată în mod tradițional în Birmingham a fost relocată.

Sursa Foto: MAE

Mărturia unui român din Londra care a vrut să voteze: „E bătaie de joc”

„14.000 de voturi sunt pierdute pe drum și autoritățile de la București dau din colț în colț, dau vina unii pe alții, și mi se spune că „Dacă s-au pierut voturile dumneavoastră pe drum, veniți aici la secție și votați”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Și am venit la una din secțiile din Londra, dar aceasta este închisă”, a mai spus Bogdan, românul din Londra care și-a dorit să voteze.

Cetățean român în Londra: Știți cumva unde este?
Bogdan: Pentru votare?
Cetățean român în Londra: Da.
Bogdan: Uite acum fac un filmuleț, Bogdan mă numesc, și am venit aici la secție. Ar trebui să fie două secții.

„Sunt aici împreună cu alți români din Londra și încercăm să găsim o secție. Fac un scurt video ca să le arătăm că își bat joc de noi. Cu o oră în urmă am aflat că 14.000 de voturi ale românilor din diaspora au dispărut. Nu sunt înregistrate”, a spus Bogdan, un român din Londra care a vrut să voteze, dar secția de votare a fost închisă.