• Constanţa a fost reprezentată în perioada 2016-2020 de 16 parlamentari
  • Nicu Giaca, antreprenor, ştie că orice cheltuială în plus adusă de noi decizii guvernametale îi poate afecta afacerea
  • El așteaptă mai multă stabilitate fiscală
  • Acum, la alegerile parlamentare s-au înscris în cursă 244 de candidați

Antreprenorul român vrea multe de la stat, dar parcă cel mai mult își dorește stabilitate. Nicu Giaca are o afacere în Constanța. Spune că cel mai mult l-au dat peste cap schimbările mult prea dese ale legilor. Acum, știe exact ce așteaptă de la cei care îi cer votul: predicti-bilitate.

Nicu Giaca, antreprenor: „În ultimii patru ani de zile salariul minim a fost crescut din pix. Noi a trebuit să mărim salariile de la o lună la alta fără a fi anunţaţi în prealabil, fără a putea să ne facem bugetul cum ar fi normal.”

Nicu Giaca are o cofetărie pe care a deschis-o în 2013. În timpul pandemiei s-a axat pe delivery. Cu toate acestea, cifra de afaceri a scăzut cu peste jumătate. Acum, firma mai are patru angajați. Schimbarea caselor de marcat l-a dat și mai mult peste cap.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Nicu Giaca, antreprenor: „Pentru o companie mică contează orice cheltuială în plus. Compania mea a fost afectată de necesitatea schimbării casei de marcat acum 2-3 ani de zile. Am fost obligaţi să schimbăm casa de marcat cu un cost detul de mare, aproximaiv 1.200 lei.”

„Ne-au crescut şi costurile cu contractul de service al casei de marcat şi astfel a trebuit să scoatem din buzunar bani mai mulţi. Conectarea cu serverele ANAF nu s-a întâmplat nici până în ziua de astăzi.”

Firmele din Constanța au realizat, în 2018, un profit total de 2,3 miliarde lei. Adică peste jumătate de miliard de euro. Business-urile locale, puse pe picioare de constănțeni, lipsesc însă din topul companiilor.