• Potrivit rezultatelor parțiale, PMP și Pro România nu intră în Parlament
  • Băsescu: Pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate şi fără Băsescu
  • Băsescu, la plecarea de la sediul PDL, în 2009: „E un fleac, i-am ciuruit!”

Marinar încercat și președinte cu două mandate, Traian Băsescu a eșuat în alegerile de ieri. Nu a reușit să mai bage PMP a doua oară în parlament.

„Le mulţumim tuturor românilor care au ieşit la vot, în vreme de pandemie. A fost o campanie dificilă, impropriu spus electorală, în condiţiile în care nu am putut să ne întâlnim cu românii. Important este că am reuşit să trecem acest test”, afirmă preşedintele PMP, Eugen Tomac.

La rândul său, Traian Băsescu, preşedinte de onoare al formaţiunii, a glumit şi a spus că, dacă partidul obţinea mai puţin de 5%, el ar fi vorbit primul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Dacă era rezultatul sub 5% vorbeam eu primul. Pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate şi fără Băsescu, pentru că PMP a trecut pragul. Şi nu l-a trecut oricum. PMP va avea 7% fără redistribuire. În mod cert se va întâmpla acest lucru. Nu pot să nu mă gândesc că avem alegerile cu cea mai slabă participare, ceea ce va pune mari probleme cu privire la legitimitate pentru patru ani. Va fi un guvern cu o susţinere foarte fragmentată. Asta ar trebui să-i dea de gândit dlui preşedinte Iohannis atunci când va stimula majoritatea parlamentară şi va trebui să-i dea de gândit prezenţa la urne cât de oportun a fost să forţeze nota pentru aceste alegeri”, spune Băsescu.

În opinia lui, Klaus Iohannis, „indiferent de rezultatul ultimului vot, să trimită PSD în opoziţie şi, dacă nu se duce singur în afara Parlamentului, să trimită şi ProRomânia în opoziţie”.