Băsescu comentează rezultatele obținute de AUR: „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo”

Sursa foto: Profimedia
  • Traian Băsescu a comentat rezultatele obținute de AUR, iar campania formațiunii nu i se pare „de sorginte românească”
  • Traian Băsescu: „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo”
  • Traian Băsescu: „Nu cred că eu sunt cel îndreptăţit să tragă un semnal către instituţii”

Traian Băsescu a comentat, luni seara, rezultatele obţinute de AUR, spunând că nu vrea să facă speculaţii, dar campania formaţiunii nu i se pare „de sorginte românească”.

Întrebat, luni seară, la Digi24, dacă AUR „a furat” procentele PMP, Băsescu a răspuns: „Nu aş specula. Nici nu vreau să mă pronunţ asupra apariţiei explozive a acestei formaţiuni. Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută extrem de puternică în diaspora unde au obţinut rezultate absolut fabuloase”.

Băsescu a adăugat că încă îşi face propriile analize, însă a observat „o campanie de o agresivitate extremă pe internet şi o campanie care nu pare de sorginte românească”.

Întrebat de moderator la ce se referă, Băsescu a răspuns: „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo”.

Rugat să dea detalii, Traian Băsescu a continuat: „Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate naţiile care s-au mai băgat şi în Brexit şi în alegerile din Statele Unite şi nu exclud posibilitatea să se fi băgat puţin şi în alegerile din România. Dar este la acest stadiu o speculaţie”.

Întrebat dacă speculaţia se bazează pe observaţiile sale, Traian Băsescu a afirmat: „pe observaţiile mele cu privire la surpriza din diaspora. Dacă, să spunem că aici au fost activi, s-au dus, au luat steagul de fiecare dată, au umblat, în diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obţii asemenea scoruri cum a obţinut AUR. Iar acest lucru, plus dacă vă uitaţi la investiţiile care s-au făcut pe internet, sunt lucruri care mă obligă să gândesc, ceea ce nu înseamnă că există suspiciuni majore. Dar nici nu pot să nu gândesc”.

Întrebat, mai departe, dacă ar trebui să existe o investigaţie în acest sens, Băsescu a răspuns: „Nu cred că eu sunt cel îndreptăţit să tragă un semnal către instituţii”.