• O informare BEC spune că românii care locuiesc în străinătate pot vota în oricare dintre cele 700 de secții din afara țării
  • Avocatul Poporului a spus că va fi atent în privința modului de organizare a votului în diaspora

Criza provocată de coronavirus ți-a restrâns multe drepturi. Printre altele, nu mai ai libertatea de circulație pe care o aveai înainte. Dar se apropie alegerile. Așa că poate te întrebi cum îți vor fi respectate drepturile?

O informare recentă a Biroului Electoral Central spune că românii care locuiesc în străinătate pot vota în oricare dintre cele 700 de secții din afara țării, dacă dovedesc că nu locuiesc în România. În străinătate votul va dura două zile și apare întrebare dacă este corect acest lucru; faptul că românii din afara țării au la dispoziție două zile pentru a vota, iar cei din țară doar câteva ore în decursului unei zile.

Avocatul Poporului a spus că va fi atent în privința modului de organizare a votului în diaspora. Din semnalele pe care le are se va vota mult în consulate și ambasade. Până acum nu au apărut informații cum că nu ar fi respectat dreptul la vot.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE