• Deși nu s-a terminat încă numărarea voturilor, partidele politice își împart deja fotoliile
  • Actualul premier interimar ar fi și propunerea de premier a președintelui Klaus Ionannis după consultările cu partidele care au intrat în Parlament
  • Acest lucru este contestat de alianța USR-Plus

Este oficial. Se renumără voturile în 4 secții din două sectoare din București. BEC a admis cererea făcută de președinții secțiilor. Au fost mai multe probleme invocate.

Între timp, deși nu s-a terminat încă numărarea voturilor, partidele politice își împart deja fotoliile. Dar nu în liniște, așa cum te așteptai. Ci cu condiții stricte.

Știi și tu că seara trecută Ludovic Orban a demisionat. Așa că, până la un nou guvern instalat la Palatul Victoria, ne bucurăm de un guvern interimar.
Desemnat de președintele Klaus Iohannis și condus de Nicolae Ciucă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Actualul premier interimar ar fi și propunerea de premier a președintelui Klaus Ionannis după consultările cu partidele care au intrat în Parlament. Lucru contestat de alianța USR-Plus.

Sorina Matei: „Sunt mai multe ministere cheie, dar problema care se pune acum este că USR și PLUS forțează aceste negocieri. Noi știam că USR-PLUS spune chiar prin vocea lui Dan Barna că nu l-ar vrea pe Nicolae Ciucă premier desemnat al României. Noi îl avem acum pe Ciucă premier interimar. Dacă l-ar accepta USR-PLUS pe alesul președintelui Iohannis, ar dori mult mai multe ministere, ceea ce PNL nu este dispus să ofere. PNL nu vrea să cedeze Justiția, USR-PLUS dorește Justiția și, pe lângă toate aceste lucruri. În acest moment este un scandal între PNL și USR-PLUS chiar și pe șefia parlamentului.“