Ce ministere au cerut cei de la USR-PLUS: „PNL nu vrea să cedeze Justiția“

  • Deși nu s-a terminat încă numărarea voturilor, partidele politice își împart deja fotoliile
  • Actualul premier interimar ar fi și propunerea de premier a președintelui Klaus Ionannis după consultările cu partidele care au intrat în Parlament
  • Acest lucru este contestat de alianța USR-Plus

Este oficial. Se renumără voturile în 4 secții din două sectoare din București. BEC a admis cererea făcută de președinții secțiilor. Au fost mai multe probleme invocate.

Între timp, deși nu s-a terminat încă numărarea voturilor, partidele politice își împart deja fotoliile. Dar nu în liniște, așa cum te așteptai. Ci cu condiții stricte.

Știi și tu că seara trecută Ludovic Orban a demisionat. Așa că, până la un nou guvern instalat la Palatul Victoria, ne bucurăm de un guvern interimar.
Desemnat de președintele Klaus Iohannis și condus de Nicolae Ciucă.

Actualul premier interimar ar fi și propunerea de premier a președintelui Klaus Ionannis după consultările cu partidele care au intrat în Parlament. Lucru contestat de alianța USR-Plus.

Sorina Matei: „Sunt mai multe ministere cheie, dar problema care se pune acum este că USR și PLUS forțează aceste negocieri. Noi știam că USR-PLUS spune chiar prin vocea lui Dan Barna că nu l-ar vrea pe Nicolae Ciucă premier desemnat al României. Noi îl avem acum pe Ciucă premier interimar. Dacă l-ar accepta USR-PLUS pe alesul președintelui Iohannis, ar dori mult mai multe ministere, ceea ce PNL nu este dispus să ofere. PNL nu vrea să cedeze Justiția, USR-PLUS dorește Justiția și, pe lângă toate aceste lucruri. În acest moment este un scandal între PNL și USR-PLUS chiar și pe șefia parlamentului.“