Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că dacă preşedintele Klaus Iohannis va propune un alt premier în afară de Alexandru Rafila care să formeze un guvern de uniune naţională, PSD nu îl va vota.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să voteze un guvern de uniune naţională condus de un alt premier şi nu de Alexandru Rafila, Marcel Ciolacu a spus, la RTV, că acest lucru este exclus.

„În primul rând eu înţeleg prin guvern de uniune naţională ca toate forţele politice cu reprezentare în Parlament să facă parte. În al doilea rând (…) este exclusă altă propunere pentru prim-ministru decât domnul Alexandru Rafila, pe care PSD să o voteze în parlament. PSD a câştigat alegerile. Dacă se face un guvern de uniune naţională în spiritul constituţiei, partidul care a câştigat alegerile propune primul ministru şi noi am făcut această propunere şi această propunere rămâne până la final”, a spus Ciolacu.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

PSD s-a dus, luni, la consultările de la Cotroceni cu propunerea Alexandru Rafila premier într-un guvern de uniune naţională.