Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că dacă preşedintele Klaus Iohannis va propune un alt premier în afară de Alexandru Rafila care să formeze un guvern de uniune naţională, PSD nu îl va vota.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să voteze un guvern de uniune naţională condus de un alt premier şi nu de Alexandru Rafila, Marcel Ciolacu a spus, la RTV, că acest lucru este exclus.

„În primul rând eu înţeleg prin guvern de uniune naţională ca toate forţele politice cu reprezentare în Parlament să facă parte. În al doilea rând (…) este exclusă altă propunere pentru prim-ministru decât domnul Alexandru Rafila, pe care PSD să o voteze în parlament. PSD a câştigat alegerile. Dacă se face un guvern de uniune naţională în spiritul constituţiei, partidul care a câştigat alegerile propune primul ministru şi noi am făcut această propunere şi această propunere rămâne până la final”, a spus Ciolacu.

Recomandări

TOPUL CELOR MAI VALOROASE BRANDURI
PRIMA ROCHIE DE MIREASĂ IMPRIMATĂ 3D
MAI INVESTIM ÎN IMOBILIARE?
PE CE DAU TINERII BANII
CE MĂNÂNCI AZI
UE PUNE PIEDICI MAȘINILOR CHINEZE

PSD s-a dus, luni, la consultările de la Cotroceni cu propunerea Alexandru Rafila premier într-un guvern de uniune naţională.