• Cristian Drăgan, un student la Londra şi Tushar Advani, un indian de 20 de ani, stabilit în România, vor să schimbe felul în care tinerii percep ideea de vot
  • Generaţia VOT reprezintă un grup de tineri, care vrea să mobilizeze românii la urne
  • Comunitatea vrea să dezvolte spiritul civic şi implicarea în procesul electoral

Dacă tu crezi că votul tău nu contează, un grup de tineri îţi dovedeşte contrariul. Generaţia VOT este o comunitate online, care mobilizează românii la urne, în offline.

Cum? Prin informare şi educare în ceea ce priveşte importanţa alegerilor. Uite cum au transformat aceşti tineri mersul la vot în ceva cool.

Cristian Drăgan, un student la Londra şi Tushar Advani, un indian de 20 de ani stabilit în România de cinci ani, şi-au propus să schimbe felul în care tinerii percep ideea de vot. Mai ales că cei cu vârsta între 18 și 24 de ani au cea mai slabă prezență la urne.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ideea de a creea o comunitate online care să îi convingă pe cei de vârsta lor să voteze a apărut într-o seară, la o discuție pe balcon. Au început cu alegerile locale.

Cristian Drăgan – co-fondator Generaţia VOT: „L-am rugat să caute care au fost numerele de prezenţă ale tinerilor la vot, cât mai granular, din 2016. Lucrurile nu au arătat foarte roz. Și noi ne-am gândit în ziua aia că trebuie să nu mai aşteptăm să facă alţii totul pentru noi“.

Aşa că au vrut să înţeleagă de unde începe problema.

Cristian Drăgan – co-fondator VOT: „Poate tinerii nu se informează sau poate tinerii nu au de unde să se informeze. Poate campaniile electorale folosesc un limbaj de lemn“.

Cu ajutor de specialitate, au reuşit să organizeze informaţia, să simplifice exprimarea, pentru ca mesajul să fie pe înţelesul oricui. Pe lângă a te informa, generaţia VOT îţi explică cât de cool este să votezi. Iar sloganul e pe măsură: Te scot la un vot?

Tushar Advani – co-fondator Generaţia VOT: „Noi, de exemplu, în ziua alegerilor am primit peste 400 de mesaje de la tineri de peste tot din România, cu buletinele lor că au votat. Ne-au trimis şi mesaje că m-am informat datorită vouă.“

Comunitatea are în prezent aproape 500 de ambasadori din toată ţara. Acum, în prag de alegeri parlamentare, toţi votează cu gândul la un viitor mai bun. Și ȘTIU exact ce vor.

Tushar Advani – co-fondator Generaţia VOT: „Probleme există în foarte multe locuri, pe partea de sănătate, pe partea de educaţie, infrastructură“.

Cristian Drăgan – co-fondator Generaţia VOT: „Ce îmi doresc este ca felul în care noi votăm să fie reprezentat atât în parlament, dar şi în guvern“.