• Dominic Fritz nu poate vota duminică, pentru că are cetățenia germană.
  • Primarul Timișoarei anunță că are o veste bună și una proastă.
  • Vestea proastă este că prezența la vot este extrem de scăzută. Vestea bună ar fi că „toți cei care merg la vot au un cuvânt mult mai greu de spus”.

Am o veste bună și o veste proastă. Vestea proastă este că ne apropiem de o prezență la vot extrem de scăzută, poate istorică. Se pare că maxim o treime din cei cu drept de vot o să chiar meargă la vot, ceea ce este destul de trist. Vestea bună este că asta înseamnă că toți cei care merg la vot au un cuvânt mult mai greu de spus”, spune Dominic Fritz, adăugând: „Asta înseamnă că dacă tu ai fost să votezi astăzi, ponderea votului tău va fi mai mare. Dacă nu ai fost să votezi, mai ai cinci ore să mergi la vot”.

Primarul Timișoarei spune că cei patru ani pentru care se votează duminică sunt extrem de importanți: „Patru ani sunt o perioadă foarte lungă. Un copil care se naște astăzi în patru ani va merge la grădiniță. Un student care astăzi începe facultatea va termina facultatea”.

După ce a lansat un apel la adresa românilor să meargă la vot, Dominic Fritz a spus că nu poate vota la aceste alegeri pentru că nu am drept de vot: „Eu am cetățenia europeană, sunt cetățean german și încă nu sunt cetățean român, așa că la alegeri naționale nu pot vota, doar la cele locale și la cele europene”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!