• Iohannis: Trebuie să fim foarte sinceri: participarea la vot a fost redusă
  • Iohannis: Partidele de centru dreapta împreună au obținut peste 50% din voturi și pot să vă spun că acesta a fost obiectivul meu. Din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni
  • Iohannis: Noul guvern care va fi format va gestiona măsurile în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate

Alegerile s-au terminat și pot să trag primele concluzii. Vă mulțumesc celor care ați ieșit din casă și ați votat. Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare. Trebuie să fim sinceri: participarea la vot a fost redusă și este clar că sunt mulți români care nu au primit suficientă informație despre alegeri, fie sunt nemulțumiți de mine, de partide sau de măsuri care au fost luate. Văd aceste lucruri. Sunt hotărât ca în următoarea perioadă cu Guvernul care se va forma să analizăm aceste chestiuni, cu maximă seriozitate”, a spus șeful statului, în primul discurs de după alegerile parlamentare de duminică.

Potrivit șefului statului, rezultatele arată cu nu există un câștigător clar al acestor alegeri

„PNL în 2016 obținuse 20%, acum 25%, deci o creștere clară. USR a obținut în 2016 8%, acum crescut la 15%. PSD, care avea în 2016 45% a scăzut dramatic la 29%. Este clar că partidele de centru dreapta au obținut peste 50% din voturile liber exprimate. Acesta a fost obiectivul meu. Din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public un pic mai des în ultimele săptăpmâno. În acest fel, PSD-ul poate, în fine, să rămână în afara deciziei politice!”, a spus Klaus Iohannis.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Președintele a adăugat că „se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta”.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!

„Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele din noul Parlament pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România. Noul guvern care va fi format va gestiona măsurile în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate, va gestiona campania de vaccinare și în cel mai scurt timp va prezenta un proiect de buget pentru 2021, împreună cu modul în care vor fi atrași banii europeni”, a spus Iohannis.