• Ion Cristoiu: „Campania împotriva PSD, campanie de o rară violență, de o rară anticonstituționalitate.”
  • Ion Cristoiu: „Marea problemă a lui Klaus Iohannis, deși poate să pară paradoxal, era ca nu cumva să nu iasă electoratul PSD la vot.”
  • Ion Cristoiu: „PSD și dacă câștigă cu 35%, prin absurd, va fi la 29-30%, e un câștig de palmares deoarece nu poate să facă Guvernul.”

Publicistul Ion Cristoiu atrage atenția că, chiar dacă PSD se va situa pe primul loc după alegerile parlamentare de duminică, social-democrații nu vor putea da premierul și forma Guvernul pentru că nu are cu cine să se alieze pentru a face majoritatea cerută de Constituție, chiar și la resdistribuire.

Ion Cristoiu: „Campania împotriva PSD, campanie de o rară violență, de o rară anticonstituționalitate, dacă se poate spune așa, a avut drept scop împărțirea electoratului în două, adică electorat PNL, în prima fază, și electorat PSD. Marea problemă a lui Klaus Iohannis, deși poate să pară paradoxal, era ca nu cumva să nu iasă electoratul PSD la vot.

Pentru că este limpede, toate calculele realității spun că PSD și dacă câștigă cu 35%, prin absurd, va fi la 29-30%, e un câștig de palmares deoarece nu poate să facă Guvernul.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Ar însemna să câștige Pro România încă 20%. Pe când dincoace, chiar din start, presupunând că PNL e pe locul 2, ceea ce nu cred, va avea 30-32%, și USR are cel puțin 15%, atunci sunt 45%, fără redistribuire.

Potrivit legii electorale, partidele care nu fac pragul electoral de 5%, și dacă au 4,8% nu intră în Parlament. Toate voturile acestora, care sunt multe, se redistribuie în funcție de procentajele obținute de partidele mari.

Sigur, va câștiga și PSD, dar cel care va fi pe primul loc, ca PNL, poate să ajungă până la 37%.

USR ia și el la redistribuire. Și, după număr de mandate, s-ar putea ca după redistribuire PNL și USRPLUS să facă peste 50%. În acel moment e caz închis.”