• Ion Cristoiu: „Ar putea fi oricine de la PNL, dar nu Ludovic Orban. Există posibilitatea să fie și un tehnocrat”
  • Ion Cristoiu: „Iohannis își poate permite să facă orice cu Ludovic Orban”
  • Ion Cristoiu: „În jurul lui Ludovic Orban o să se facă așa un gol mare, cât planeta

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că implicarea președintelui Iohannis după alegeri în negocierile pentru formarea coaliției guvernamentale îi va permite șefului statului să facă presiuni asupra liberalilor să accepte un alt premier decât Ludovic Orban.

Ion Cristoiu: „Dl. Klaus Iohannis, foarte important, a anunțat că de data aceasta el nu va fi cel care va primi partidele după alegeri la Cotroceni. Nu, el va conduce negocierile, coagularea, combinarea, concubinarea, căsătoria, logodna între PNL și USR-PLUS (…) Începând de vineri seara el este și șeful USR-PLUS. Problema este că prin această asumare, foarte importantă, el își poate permite să facă presiuni asupra PNL să accepte premierul pe care îl propune USR-PLUS. Sigur, există această chestiune care circulă prin presă, dar totuși Ludovic Orban e președintele PNL și ce-o să se întâmple? În primul rând, faptul că Klaus Iohannis a preluat campania PNL în această săptămână, îi dă posibilitatea ca duminică seara să-și aroge victoria, care e a lui, nu a lui Ludovic Orban. Ba o să-și asume și victoria USR-PLUS. (…) Și atunci, el în orice moment, la care trebuie să mai adăugăm o noutate(…) Klaus Iohannis a câștigat prezidențialele anul trecut și vine acum, are deja toate manetele, și frâna de mână, tot, tot, le are la Cotroceni, are de sistemul, este deja de 6 ani, iar cel care câștigă acum, care zice duminică seara , este Ludovic Orban. Din punctul acesta de vedere, Klaus Iohannis își poate permite să facă orice cu Ludovic Orban. Cred că USR-PLUS va fi de acord cu un premier de la PNL, dar nu va fi de acord cu Ludovic Orban. Sau dacă vor fi de acord, îi va costa.(…)”

Jurnalistul nu exclude ca implicarea președintelui Iohannis în negocieri să aibă ca scop desemnarea unui premier tehnocrat, gen Nicolae Ciuca, deoarece neavând în spate nicio grupare din PNL, nu există pericolul să căștige putere și influență în partid.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Ion Cristoiu: „Și atunci dl. Klaus Iohannis va ieși și va spune , care poate fi de la PNL, poate fi Ciucă sau poate fi un tehnocrat. Există și posibilitatea asta să fie ceva gen dl. Ciucă, în care cele două partide nu au dat premierul, ci premierul este al președintelui. Eu în locul lui Klaus Iohannis aș avea interesul unui premier tehnocrat (…) S-ar putea ca tocmai această coagulare să fie pretextul pentru un premier tehnocrat. Nu știu, poate să fie unul și cu pandemia. Într-adevăr, dl. Ludovic Orban are și el oamenii lui, o grupare mare, dar gruparea respectivă, dar deja dacă duminică serara dl. Klaus Iohannis va sugera că nu mai e bun Ludovic Orban, o să vedeți că în jurul lui Ludovic Orban o să se facă așa un gol mare, cât planeta. Și el va fi singur în golul ăla și unii nu vor mai cunoaște, alții nu-l vor mai saluta, televiziunile amice vor spune știți, nu mai avem loc, e prea târziu… Nu-i doresc să treacă prin această perioadă care se numește cădere.”