• PSD a ieșit pe primul loc după numărarea a aproape 95% din voturi
  • Chiar dacă și-ar uni forțele, PNL și USR-PLUS, tot n-ar avea majoritate
  • Partidul AUR, surpriza acestui scrutin, intră în Parlament, având 8,65% din voturi

PSD pare că e câștigător pe toate planurile. A ieșit pe primul loc după numărarea a aproape 95% din voturi. Și s-ar putea ca așa să și rămână. Pentru că, și dacă și-ar uni forțele, PNL și USR-PLUS, tot n-ar avea majoritate.

Ion Cristoiu: „Din câte se vede, se depun eforturi uriașe prin subterane ca să intre PMP, cei de la PMP sunt simpatici, dar și în 2016 la fel a fost. Până la 5 dimineața nu intrau, și deodată se descopereau 3 secții de Republica Moldova, uitate de Dumnezeu. Se pare, din câte știu eu – dar sigur, să nu-mi cereți probe – că s-a negociat azi noapte, și o să se mai dea PNL-ul, probabil intră și PMP-ul, dar și dacă nu ar intra, totuși se poate face o coaliție de centru-dreaptă, peticită, PNL, USR-PLUS și UDMR. Cei de la AUR nu vor face nicio alianță.

O axiomă este faptul că PSD nu are cum să ajungă la guvernare, ar fi și o nenorocire dacă ar ajunge acum la guvernare, ei trebuie să intre în opoziție, să se refacă, probabil personajul principal va fi acest AUR și de partea cealaltă va fi UDMR.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

De regulă, UDMR era cooptat la guvernare, hai să fie și UDMR, ca să avem o majoritate. Acum, fără ei, nu se poate face, va fi o majoritate destul de fragilă, cu un USR destul de agresiv și toate visurile de reformă s-au prăbușit, probabil că va fi un guvern de supraviețuire, cu multe probleme. E prea fragilă aceasta coaliție, dar AUR va rămâne independent.

Am văzut o campanie idioată dusă de presa română tipică, care în loc să îmbrățișeze noul partid, care e în Parlament a patra forță, îl diavolizează și îi crește cota. Avem două fapte, unul: AUR e în Parlament, și al doilea, domnul Klaus Iohannis a tras ultimul glonț.

Dacă îi ieșeau jocurile, era puternic. Acum, pe deoparte vor fi nemulțumiri în PNL, pentru că există și această teză că de fapt el a înmormântat PNL cu politica sa, și mult mai mai grav, sistemul, băieții care-l susțineau, și-au dat seama că sângerează”.