Publicistul Ion Cristoiu spune că, din informațiile sale, după închiderea urnelor, au existat negocieri intense cu PNL pentru ca PMP să intre în Parlament, repetându-se situația din  2016, când, deodată, au mai fost descoperite niște voturi prin Republica Moldova.

“Se fac eforturi uriașe, înțelegeri subterane ca PMP să intre în Parlament. Cei de la PMP îmi sunt simpatici, dar și în 2016 la fel a fost. Până la 5 dimineața nu intrau și deodată se descopereau trei secții din Republica Moldova uitate de Dumnezeu. Se pare, din câte știu eu, că azi noapte s-a negociat și probabil o să mai dea PNL și o să intre și PMP. Dar, și dacă nu ar intra, totuși se face o coaliție de centru-dreapta, peticită, PNL-USR PLUS și UDMR””, a declarat publicistul, luni, la Aleph News.

Ion Cristoiu este convins că AUR nu va intra în nicio coaliție, iar cea care se va contura va fi una fragilă, care va susține un guvern de supraviețuire cu multe probleme.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

“Cei de la AUR nu vor face nicio alianță. O axiomă este că PSD nu are cum să ajungă la guvernare, ar fi și o nenorocire. Ei trebuie să intre în Opoziție, să se refacă. Personajul principal va fi acest AUR și de partea cealaltă va fi UDMR. De regulă, UDMR era cooptat la guvernare <hai să fie și UDMR ca să fie o majoritate>. Dar acum fără ei nu se poate face, va fi o majoritate destul de fragilă, cu un USR destul de agresiv și toate visurile de reformă s-au prăbușit. Probabil că va fi un guvern de supraviețuire cu multe probleme. Adică e prea fragilă această coaliție. Dar AUR va rămâne independent. Am văzut acum o campanie idioată, dusă de presa română, tipică, care, în loc să încerce să accepte sau să îmbrățișeze, așa trebuie, noul partid, care e în Parlament a patra forță, a început acum, îl diabolizează și diabolizându-l îi crești cota”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că marele perdant al alegerilor parlamentare de duminică este președintele Iohannis, care a tras ultimul glonț și înmormântează PNL, dar, și mai grav, este lăsat din brațe de sistem.

“Avem două fapte. 1. AUR e în Parlament. Dacă spuneai asta înainte de alegeri, da, să zici acum că sunt xenofobi, că sunt… Și al doilea este faptul că dl. Klaus Iohannis a tras ultimul glonț. Dacă acum îi ieșeau jocurile era puternic, acum pe de o parte vor fi nemulțumiri în PNL, pentru că există și această teză că el a înmormântat PNL cu politica sa, și, mult mai grav, cine știe cât de cât jocurile în România, sistemul, băieții care îl susțineau, și-au dat seama că sângerează. Și când sângerezi pățești ca Traian Băsescu, te trezești că îți arestează fratele. Marele perdant este Klaus Iohannis prin raportare la ce aștepta de la aceste alegeri. Dacă ar fi spus ca președinte <nu mă interesează, să câștige ăla bun>, dar dânsul s-a angajat joi seara: <Veniți să fiți alături de mine. Dacă nu veniți la vot, așa s-a înțeles, nu sunteți alături de mine>. A fost un referendum pe care domnia sa l-a pierdut”, a conchis Ion Cristoiu.