Jurnalistul român Dan Tomozei votează din China. În ciuda pandemiei, nu există restricţii

  • Dan Tomozei este de 10 ani jurnalist în Beijing, capitala Chinei
  • Dan Tomozei va vota la secția din Beijing, fără restricții legate de covid
  • China mai are doar puțin peste 260 de cazuri active de COVID

Dan Tomozei este sibianul pe care viața l-a dus tocmai în Beijing, capitala Chinei. Este jurnalist în redacția de limbă română la Radio China Internațional.

De nouă ani este românul care duce tricolorul pe Zidul Chinezesc de Ziua Națională a României. După un deceniu spune că-i este teamă să se întoarcă în România.

La mii de kilometri distanță, dar cu sufletul alături de cei de acasă Dan merge la vot cu soția și cele două fetițe: „O să merg să votez. Eu sunt conștiincios. Mă duc să votez pentru că ne dăm o singură șansă”.

Putea să voteze prin corespondență, dar nu îi place birocrația. Cum în China nu sunt restricții, în ciuda pandemiei, Dan va merge în fără teamă de infectare la secția de vot.

„Sunt organizate secții de votare. Dincolo de partea asta de pandemie, în China lucrurile sunt atât de reintrate în normal încât nu vâd de ce nu m-aș duce la secția de votare care va fi organizată la Beijing. Oricum pentru mine e o plimbare de vreo 25 de kilometri. Sunt români, dacă mai sunt prin China nu știu câți, sunt români care fac sute de km”, a spus jurnalistul.