• Marius Marinoff visează la o României bogată, curată și fără gunoie
  • România reușește să recicleze doar 11% din gunoiul produs
  • Până în 2020 s-au investit 1,86 miliarde de euro pentru gestionarea deșeurilor
  • În 2021-2027, România va primi 3 miliarde de euro prin Pactul Verde European
  • Industria deșeurilor poate aduce venituri de 2-3 miliarde de euro pe an

România este codașa Uniunii Europene la reciclarea gunoiului. Doar 11% din gunoiul pe care-l produci a fost reciclat în 2018, în timp ce media europeană este de 47%. Așa că, știi bine, România se îneacă în gunoaie.

Marius Marinoff lucrează de peste 20 de ani în gestionarea integrată a deșeurilor. Dezamăgirea lui este că, în ultimii 4 ani, aleșii poporului au rezultate zero în acest domeniu.

Marius Marinoff, specialist în gestionarea integrată a deșeurilor: „Mi-aș dori ca ministerul Mediului, care e un minister foarte important alături de ministerul Fondurilor Europene, să fie conduse de niște oameni practici, pragmatici, care să aibă un spirit antreprenorial, care să-i înțeleagă pe cei care fac în domneiul deșeurilor afaceri.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Acum, politicienii români îți vorbesc de alte 3 miliarde de euro care vor veni prin Pactul Verde European. Marius speră ca noile fonduri să poată fi absorbite pentru proiecte care să transforme România.

Mai ales că, în calitate de expert în gestionarea deșeurilor, nu am prea văzut interes în atragerea fondurilor.

Marius Marinoff, specialist în gestionarea integrată a deșeurilor: „Am fost pus în postura în care să negociez cu 6 primari ai Bucureștiului și city manager Bucureștiului și președintele CJ Ilfov, care au fost atât de meschini unii cu ceilalți, încât în loc să se unească și să absoarbă 400 de milioane de euro puse la dispoziție au preferat să lase Bucureștiul în mocirlă.”

Marius iubește România, de aceea a vizitat aproape toate gropile de gunoi din țară. Alături de echipa sa de la ONG ajută primarii să pună la punct sistemele de colectare separată a gunoiului.

Chiar dacă tu nu mai crezi asta, expertul e convins că România are o șansă să devină una din cele 5 cele mai puternice economii din Europa. Iar puterea este la mine. Și la tine. AZI.

Marius Marinoff, specialist în gestionarea integrată a deșeurilor: „Politicienilor le este frică de un singur lucru în realitate. Nu de DNA, nu de anchete. Le este frică de a nu mai primi votul.”