• Mihai Fifor, preşedintele PSD Arad, a vorbit despre formarea noului guvern
  • Mihai Fifor: „Fiecare partid negociază
  • Mihai Fifor mai spune că Iohannis „ar trebui să intre în logica constituțională a acestei țări

Mihai Fifor, preşedintele PSD Arad, a vorbit despre formarea noului guvern.

Iată ce a răspuns când a fost întrebat cu cine va face alianțe, în condițiile în care, deși PSD a obținut cele mai multe voturi, nu sunt suficiente pentru o majoritate parlamentară.

Mihai Fifor: „Fiecare partid negociază. Ce vreau să spun: pornind de la ce a spus mai devreme Barna, o parte din electoratul din România a decis că nu se poate fără USR. Oare ce or fi decis românii, când au votat ca PSD să câștige, rămâne la ceea ce am spus după rezultatul acestor alegeri. Klaus Iohannis trebuie să țină cont de dorința românilor pentru nominalizarea unui premier.“

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

PNL a spus că vrea cel puțin jumătate dintre ministere, iar USR 30 la sută.

Mihai Fifor: „Vreau să subliniez ideea că președintele trebuie să încredințeze formarea guvernului unui premier pe care PSD îl propune, pe profesorul Rafila. Românii asta au făcut: au sancționat aspru acest guvern liberal. Îl ascult pe Iohannis care a spus că ne mișcăm repede, probabil așa cum ne-a obișnuit. Eu cred că după un an vorbim despre ventilatore și 3 milioane de teste rapide,  după un an în care se moare în acestă țară nu cred că prezintă o viteză“.

Președintele Klaus Iohannis se implică activ în formarea noului guvern. A purtat deja discuții cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, pentru o viitoare coaliție de guvernare.

Uite ce părere are Fifor despre această implicare a președintelui în formarea noului guvern: „Aș spune că cel mai bun lucru pe care ar trebui să-l facă Iohannis este să se numească el însuși prim-ministru.“

Mihai Fifor mai spune că Iohannis „ar trebui să intre în logica constituțională a acestei țări“. „Voința românilor trebuie respectată. PSD, care a câștigat alegerile, să fie cel care nominalizează premierul. Are un program de guvernare PSD. Are măsuri, vreau să spun că are o experință în a conduce această țară“, mai comentează preşedintele PSD Arad.

El este de părere că, ținând cont de rezultate, „bătaia asta dintre PNL, USR nu face bine țării. Are un Parlament care pe 20 își încetează mandatul, are un președinte care se joacă de-a primul ministru, am văzut un președinte care nu avea nicio treabă să vorbească despre ventilatoare“.