• AUR a luat aproape 27% din voturile din diaspora.
  • George Simion a făcut, constant, live-uri pe Facebook și e apreciat de diaspora.
  • Noul partid este o speranță pentru cei de peste granițe, uitați de partidele clasice.

Românii din străinătate contează la alegeri și au dovedit-o din nou. Cu o participare mai mult decât dublă față de alegerile precedente, diaspora a votat din nou discursul de dreapta. Voturile din afara țării au fost „de aur” pentru formațiunea care va debuta în noul Parlament.

„Numărătoarea voturilor a ajuns la 85% și rezultatele parțiale confirmă preferința românilor din diaspora pentru partidele de dreapta. USR conduce, în diaspora, la Senat și la Camera Deputaților, unde a atras peste 29% din opțiunile exprimate la urne, fiind urmată, cumva la egalitate, de PNL și AUR cu 25%. Partidul AUR este, de sigur, surpriza acestor alegeri și în diaspora”, a transmis Felix Damian, corespondentul Aleph News la Madrid.

Live-urile pe Facebook au dat roade

„Să nu uităm că această apariție se produce, totuși, pe fondul unei participări slabe la vot și dacă voturile din diaspora erau mult mai numeroase, procentele ar fi variat semnificativ. Formațiunea lui George Simion a reușit să câștige procentele necesare intrării în Parlament cu ajutorul unei armate de susținători care, practic, au fost îndoctrinați constant pe grupurile de Facebook ale românilor din diaspora. Celelalte partide nu au nici astăzi filiale în afara țării și au muncit mult mai puțin ca să atragă votanții din afară”, a mai spus corespondentul Aleph News

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA