• Vlad Nechifor a plecat în Marea Britanie din anul 2013
  • Peste 3,8 milioane de cetăţeni ai ţărilor din UE au depus cereri de reşedinţă
  • Pentru încă 1,5 milioane de europeni s-a aprobat statutul de pre-rezident

Aproape 600 de mii de români din Marea Britanie s-au înregistrat până acum pentru noul statut, de rezident. Printre ei și Vlad Nechifor, un român de 32 de ani, bancher în Londra. Vlad a votat deja și ne-a spus primele impresii.

Vlad Nechifor, bancher: „Procedura de vot a fost foarte simplă. M-am înscris pe site, am primit plicul acasă, am pus abțipildul, am trimis plicul acum câteva săptămâni și chiar acum câteva zile am primit confirmarea că votul meu a fost primit. Nu exclud să mă întorc în România. Sufletește întotdeauna am vrut să mă întorc în România, însă nu vreau ca viața mea de aici să o las, să mă întorc în România și apoi să vreau să plec din nou. O parte din lucrurile pentru care am plecat din România s-au schimbat, însă nu toate. În ultimul timp, din ce în ce mai multă lume capabilă s-a implicat în viața publică, în viața politică, în viața civică. Din punctul ăsta de vedere sunt foarte optimist. Important e ca ei să aibă acces la funcții publice și în același timp și justiția să continue să fie lăsată să sancționeze orice derapaje.”

Regatul Unit s-a retras oficial din Uniunea Europeană în 31 ianuarie 2020. În luna iunie 2020, România se afla pe locul doi în funcție de numărul de aplicanți, după Polonia. 590.100 de români au aplicat pentru reședință în Marea Britanie, până în luna iunie

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE