• Cetăţenii din oraşele carantinate se vor putea deplasa la secţiile de votare, fără restricţii.
  • Cei infectaţi cu Covid-19, sau cei aflaţi în izolare, vor putea vota cu ajutorul urnei mobile.

În cazul în care cineva este dintr-o localitate în carantină, poate merge liniștit la vot pe 6 decembrie, spune Orban. Nu vor exista restricții pentru deplasare.

Mai mult de atât, pentru cei infectați cu SARS-CoV-2 sau cei aflați în izolare, aceștia pot solicita urna mobilă. În diaspora, s-a deschis un număr mare de secții de vot.

„Ca şi la locale, am rugat oamenii să vină cu încredere, să îşi exercite acest drept fundamental, organizăm activitatea în secţiile de votare ca să reducem la minimum riscul de răspândire. A veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar pentru cei care îşi exercită dreptul de vot pentru că vom lua toate măsurile să ne asigurăm că nu există risc de transmitere în cadrul derulării procedurii de vot”, a afirmat premierul României.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Măsurile luate pentru alegerile parlamentare

„În principiu cam aceleaşi măsuri sunt, asigurarea distanţării pentru cei care aşteaptă, obligativitatea portului măştii, obligativitatea dezinfectării, organizarea secţiilor de votare în spaţii mai largi astfel încât cei care fac parte din biroul electoral al secţiei de votare să poată să aibă distanţarea corespunzătoare, limitarea numărului de persoane care intră simultan în funcţie de mărimea spaţiului astfel încât să nu se creeze aglomeraţie şi toate celelalte măsuri pe care le-am luat la locale şi care din punctul nostru de vedere au ferit oamenii de riscul îmbolnăvirii”, a mai explicat Orban.