• Un bărbat de 36 de ani, din localitatea Borca, județul Neamț, este cercetat penal, pentru că a votat de mai multe ori.
  • Bărbatul a votat de două ori în Germania și apoi a încercat să voteze, din nou, acasă.
  • Polițiștii s-au mai sesizat din oficiu și pentru că un site local ar distribui spoturi electorale.

Un bărbat de 36 de ani, din localitatea Borca, județul Neamț, este cercetat penal, existând informații că a votat de două ori în Germania, apoi a încercat să voteze din nou, acasă.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost informați că un bărbat de 36 de ani, din Borca, și-a exercitat dreptul de a vota la două secții de votare din Germania.

Din primele verificări a reieșit că, după ce și-ar fi exercitat dreptul la vot, bărbatul s-ar fi prezentat la o altă secție de votare, unde i s-a validat cartea de identitate, însă fără a primi buletin de vot. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de fraudă la vot, în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației semnalate”, spun reprezentanții Poliției Neamț.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un site, rulează un spot publicitar ce face referire la campania electorală.

În acest caz se fac verificări pentru identificarea reprezentatului site-ului și dispunerii măsurilor legale care se impun.