• Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este una dintre surprizele de la alegerile parlamentare 2020.
  • Cel de-al doilea fondator al partidului este Claudiu Târziu, un fost jurnalist, care a candidat anul acesta pentru Capitală, potrivit CV-ului său.
  • Claudiu Târziu a candidat din partea AUR București la Senat.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este condusă de George Simion și de Claudiu Târziu. La alegerile parlamentare din 6 decembrie, AUR a fost una dintre suprize. Partidul conservator, naționalist şi unionist a obținut, așadar, 9% din voturile românilor în cursă electorală.

Potrivit CV-ului său, Claudiu Târziu a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și al Facultății de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA Bucureşti. Este unul dintre coordonatării revistei „Roast”, publicație de cultură creștină și politică, dar și director de marketing la SC Cosânzeana Edit Pres SRL (firmă care editează Revista AS).

Totodată, Claudiu Târziu este unul dintre susținătorii mișcării antiavort și unul dintre membrii Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie, conform Libertatea.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Tăcerea «mieilor», bucuria gay-ilor”

Printre altele, Claudiu Târziu a contestat public și homosexualitatea. În 2013, acesta a lansat un articol intitulat „Tăcerea «mieilor», bucuria gay-ilor” în publicația rostonline.ro, în care nota că lobby-urile și propaganda homosexualilor au fost atât de abile, încât au reușit „să timoreze o țară întreagă”.

„Noi suntem etichetaţi ca înapoiaţi, obtuzi, extremişti, nu ei, care se împerechează mai rău ca dobitoacele”, scria Claudiu Târziu, în 2013.

„Imaginaţi-vă că un dependent de droguri ar pretinde legalizarea stupefiantelor ori un beţiv ar solicita să i se permită prin lege să vină beat la serviciu, sau un alienat mintal ar insista ca legiuitorul să-l declare sănătos şi să fie tratat ca atare, sau, în fine, un zoofil şi-ar revendica dreptul de a întemeia o «familie» cu găina, oaia sau vaca de care s-a «îndrăgostit». Vi se par nişte ipoteze forţate? Ei, bine, acum 20 de ani, şi homosexualitatea era privită la fel. Nici un om cu capul pe umeri nu se referea la homosexuali decât ca la dezaxaţi, ca la unii care sunt în afara normalităţii fie din pricina unei boli, fie din viciu”, mai scria Claudiu Târziu în articolul de la acea vreme.

Simpatie față de legionari

Reprezentantul AUR a mai publicat un articol, în 2015, în care descria legionarii precum cei care „au conştientizat primii primejdia comunistă şi şi-au fixat drept obiectiv principal împiedicarea comunizării ţării – pe care o asimilau iadului pe pământ. Ei aveau puterea sufletească de jertfă, datorită credinţei în Hristos”.

„Toţi cei care îndrăznesc să se afirme ca oameni de dreapta ar trebui să conștientizeze că a despărţi dreapta românească de istoria Mişcării Legionare (care a fost un fenomen irepetabil – nu vă temeţi, fraţi estropiaţi!) este imposibil”, a scris copreședintele AUR, în 2015.

Printre cei care susțin mișcarea antivort din România

Mai mult, Claudiu Târziu se numără printre cei care susțin mișcarea antivort din România. În 2012, organizația Rost s-a aflat pe lista smenatarilor unei scrisori de susținere a unei propuneri legislative care restricționat accesul femeilor din România la avort.

„Organizațiile noastre consideră că în general orice avort provocat este un act profund imoral, întrucât întrerupe cursul unei vieți în dezvoltare”, se arăta în scrisoarea publicată de Claudiu Târziu.