• PSD spune că președintele „a încalcat în mod flagrant atât ordinea constituţională cât şi legislaţia audiovizuală”
  • Duminică au loc alegeri parlamanetare, iar sâmbătă s-a încheiat campania electorală
  • Plângerea PSD are legătură cu mesajul lui Klaus Iohannis, după întâlnirea de sâmbătă cu Nicuşor Dan la Palatul Cotroceni

Partidul Social Democrat a depus o plângere împotriva președintelui Klaus Iohannis, a PNL și a primarului Capitalei, Nicușor Dan. PSD reclamă faptul că a fost încălcată legea privind campania electorală, fiind transmise mesaje politice chiar și după încheierea acesteia.

În fapt, în data de 5 decembroe 2020, în intervalul orar 12:15-12:30, Președintele Klaus Werner Iohannis a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a făcut următoarele afirmații: „Tocmai am încheiat o întâlnire pe care am avut-o cu domnul Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, o discuție foarte bună, aplicată. (…) Cred că se poate rezolva tot ce ține de buna gestionare a Bucureștiului, în condițiile în care Primarul General și Primăria Generală găsesc în Guvern un partener solid, un sprijin solid, și atunci, într-un termen rezonabil, și problemele Capitalei vor putea fi abordate și rezolvate”, conform plângerii PSD.

Social democrații spun că mesajul politic este de natură a încălca în mod grav normele imperative ce disciplinează campania electorală, reprezentând în esenţă o susţinere ilicită a Partidului Naţional Liberal şi a candidaţilor săi, realizată după momentul temporar permis de legiuitor”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

PSd susține că „discursul preşedintelui (…) se referă în mod direct la Partidul Naţional Liberal (în sens pozitiv) – fiind utilizată asocierea cu susţinătorul din campania electorală al acestei entităţi politice (Primarul General Nicuşor Dan), este utilizat după închiderea oficială a campaniei electorale, are obiectiv electoral declarat (câştigarea alegerilor parlamentare de către Partidul Naţional Liberal) şi depăşeşte în mod clar obiectivul de informare a publicului”.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare 2020 s-a terminat sâmbătă, la ora 7.00.

Plângerea poate fi citită aici.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!