• România este colorată în roșu după alegerile parlamentare
  • Din primele date, PSD a câștigat alegerile în 22 de județe
  • În Moldova, cele mai multe voturi au fost obținute de PSD în județul Botoșani, respectiv 43%

Din 41 de judete, 22 sunt colorate în roșu. PSD și-a pus amprenta pe toate județele din Moldova, Muntenia, Oltenia și Dobrogea. Doar Constanța a scăpat.

În Moldova, PSD a luat pana acum cele mai multe voturi în județul Botoșani, 43%. Apoi urmeaza judetul Bacau cu 39% si judetul Vaslui cu 38% din voturi. La Iași, PSD a castigat 26% din voturile cetățenilor.

În sudul tarii cei de la PSD au rezultate si mai bune. In judetul Olt, social democratii au pana acum 58% din voturi, un procent foarte mare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

In judetul Dolj au 45% din voturi, la fel si in Dambovita. In judetele Calarasi si Arges au castigat pana acum 43% din voturi.

Alegerile parlamentare au o miză dublă: din punct de vedere politic și guvernamental. În domeniul politic, este vorba despre bătălia care s-a dus între partide pentru organizarea acestor alegeri la termen. Fiecare partid și-a urmărit propriul interes pentru a capitaliza imagine și electorat în vreme de pandemie.

Însă, miza cu adevărat importantă este cea guvernamentală. Partidul câștigător va încerca să construiască o majoritate parlamentara si apoi un guvern. Iar cine face guvernul va împărți banii țării în următorii patru ani.