• PSD are cele mai multe voturi la alegerile parlamentare
  • Medicul Alexandru Rafila este una dintre propunerile cu care au venit social-democrații pentru funcția de premier
  • Și pentru Rafila, cei de la AUR au fost o „surpriză“

PSD a luat cele mai multe voturi. Și va avea cel mai mare număr de mandate. Dar, cel mai probabil, nu va face Guvernul. Pentru că nu poate lega alianțele potrivite și nici președintele nu are nicio intenție să le dea guvernarea.

Totuși, social-democrații au venit cu mai multe propuneri de premier. Una dintre ele, medicul Alexandru Rafila.

Întrebat cât de optimist este, Alexandru Rafila a spus: „E vorba de un optimism moderat pentru că cu astfel de decizii, președintele României, vrem să existe o majoritate parlamentară. E posibil ca, în acest moment, PSD să nu primească asistența nominală. Rămâne de văzut poziția președintelui. Majoritatea celor care au votat au votat pentru PSD. Vor fi negocieri și important pentru România este să avem un partid care să gestioneze pandemia și economic și social“.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Te întrebi cu cine va negocia PSD? Alexandru Rafila spune că „este un subiect care atunci când va fi realizat, va fi și comunicat. Rămâne să vedem dacă discuțiile preliminare se vor solda cu o soluție, eu sunt optimist“.

Iată ce spune Rafila că va face în cazul în care Iohannis refuză: „Dacă refuză… este dreptul lui. Nu este vorba de refuz, este vorba de nominalizare. Rămâne să vedem care este poziția lui în această speță.“

Și pentru Rafila, cei de la AUR au fost o „surpriză“.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!