• Guvernul vrea să reducă subvenţiile pentru partidele politice
  • PSD vede reducerea subvenţiilor drept o măsură electorală
  • Florin Cîţu lucrează la bugetul de stat pe 2021 şi caută soluţii pentru economii reale
  • PSD a primit în anul 2020 – 85,2 milioane lei
  • PMP a încasat doar 5,6 milioane lei de la buget

Se strânge cureaua la partidele politice. Ministrul de finanţe le-a pus gând rău. Florin Cîţu dă asigurări că, de la anul, vom scoate din buzunare mai puţini bani pentru politicieni.

E drept, că nici nu vor mai fi alegeri în 2021, şi cheltuielile vor fi mai mici. Însă el anunţă cu surle şi trâmbiţe pe Facebook că lucrează la proiectul de buget pe anul viitor. Şi soluția este clară. Taie din subvenția partidelor. Evident că rivalii politici văd asta drept o măsură de campanie.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „Lucrez la bugetul pentru 2021 şi exact ca în 2020 voi propune economii reale la bugetul de stat prin tăierea cu un procent semnificativ a subvenţiei pentru partidele politice şi în 2021“.

Radu Ştefan Oprea – deputat PSD: „Ştiţi că era perioada 2008, când toată ţara era portocalie, geci portocalii, baloane portocalii, găleţi portocalii şi aşa mai departe. Aceea ar fi fost perioada. Şi atunci, a venit această prevedere legislativă.“

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Eugen Toman – preşedinte PMC: „Pur electoral, pentru că ne aflăm într-o situaţie fără precedent, iar eu cred că singurul lucru pe care trebuie să-l facă la ora actuală Executivul este să oprească risipa banilor.“

Ministrul Cîţu se laudă că în 2020 a tăiat subvenţia pentru partidele politice cu 30%. Dacă aruncăm o privire pe cifrele oficiale de la AEP, vedem că sumele acordate de stat au crescut în ultimii 3 ani de aproape 6 ori. Cei mai mulţi bani au primit, anul acesta, PSD și PNL. La coada clasamentului este partidul lui Traian Băsescu, PMP, cu puţin peste 5 milioane de lei.