• 26 la sută dintre români se spală la lighean, cu apă fiartă
  • România e codaşă în UE la cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor
  • România cheltuie pentru Educaţie doar 3,2%, mult sub nivelul UE, de 6,9%
  • 580 de euro pe cap de locuitor sau 5,6% din PIB pentru Sănătate
  • Anul ăsta, am cumpărat arme de la americani de 760 de milioane de dolari
  • Românii se află pe ultimul loc şi la consumul de pastă de dinţi
  • Avem 900 km de autostradă, adică 5% din reţeaua rutieră a ţării

Astăzi, mai mult decât oricând, juriul emisiunii suntem noi. E ziua în care am fost chemați să fim juriu pentru țară, să alegem. Mereu cu speranța de mai bine. România colorată de politicieni e departe de viața reală care arată fața hidă a sărăciei și a lipsei de educație.

Românii sunt cei mai bolnavi europeni. Românii mor mai devreme cu 6 ani faţă de media Uniunii, pentru că România îi dă sănătății cei mai puţini bani. 580 de euro pe cap de locuitor sau 5,6% din PIB.

Vrem performanță dar îi dăm firimituri educației, doar 3,2% din PIB, mult sub nivelul Uniunii Europene, de 6,9%. În schimb, de vreo 4 ani cheltuim peste măsură pentru armament. Anul ăsta am cumpărat arme de la americani de peste 760 de milioane de dolari.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

26 la sută dintre români se spală la lighean, cu apă fiartă. Nu au baie în casă şi nici toatele. Adica în una din patru case oamenii merg la wc în fundul curții.

Suntem ultimii și la consumul de pastă de dinţi. În medie, un român consumă un tub de pastă de dinţi pe an şi îşi schimbă periuţa la 2 – 3 ani. O alta realitate tristă: aproape un sfert dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România.

În schimb, avem biserici. De 50 de ori mai multe decât spitale şi de trei ori mai multe decât şcoli. Mergem şi pe cele mai proaste drumuri din UE. Avem doar 900 de kilometri de autostradă, adică 5 la sută din reţeaua rutieră a ţării. Cam cât avea Polonia acum mai bine de un deceniu.