• Recordul prezenţei la vot în Sălaj s-a înregistrat duminică în localitatea Sâncraiul Almaşului.
  • Prezența la vot în această secție a fost de 150%, iar secţia de vot a cerut un număr suplimentar de buletine de vot.
  • Prezenţe de peste 100% au mai înregistrat alte trei secţii de votare, din Miluni (150%), Ugruţiu (127,77%) şi Păduriş (112,5%).

Județul Sălaj a înregistrat duminică un record al prezenței la vot. Cei mai mulți cetățeni s-au prezentat la secţia de la căminul cultural din localitatea Sâncraiul Almaşului, situată la limită cu judeţul Cluj. Aici, sunt plecaţi mulţi sălăjeni, care s-au întors în judeţul natal pentru a-şi exprima dreptul de vot

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă, până la ora 21:00, din cei 141 de votanţi din Sâncraiul Almaşului înscrişi pe listele permanente au votat 55, în vreme ce 155 de persoane au votat pe listele suplimentare şi trei cu urna mobilă.

Numărul mare de votanţi pe liste suplimentare a obligat Instituţia Prefectului Sălaj să redistribuie la secţia de vot menţionată un număr suplimentar de buletine de vot.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Întotdeauna se creează aglomerări la secţiile de vot din localităţile limitrofe, în special la cele de la graniţa cu judeţul Cluj, unde lucrează mulţi sălăjeni.

Este vorba de persoane care au domiciliu în Sălaj şi reşedinţă la Cluj-Napoca. Sunt cetăţeni care dau dovadă de spirit civic. Am luat măsura de a redistribui de la secţia de vot din Zimbor 50 de buletine de vot la secţia din Sâncraiul Almaşului„, a declarat pentru Agerpres prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş.

Prezenţe de peste 100% au mai înregistrat alte trei secţii de votare, din Miluni (150%), Ugruţiu (127,77%) şi Păduriş (112,5%).

Din 195.380 de persoane înscrise pe listele permanente în Sălaj, au fost prezente la vot 72.161, adică 36,93%.