• Sociologul Marius Pieleanu a vorbit la Aleph News despre rezultatele parţiale de la alegerile parlamentare
  • „Câştigătorul este doar unul singur, vorbim de PSD”
  • „Alianţa care va guverna România, va fi alcătuită din sufragii publice de până în 18% din totalul populaţiei cu drept de vot”

Hora cifrelor încă se joacă. Numărătoarea oficială nu s-a încheiat. Asta nu înseamnă, mai mult sau mai puțin, că nu știm podiumul și că nu știm partidele care intră în Parlament.

Despre cifre şi ce înseamnă ele a vorbit sociologul Marius Pieleanu.

Negocierile pentru formarea alianţelor nu sunt încă oficiale, ci se aşteaptă rezultatele oficiale ale votării, însă câştigătorul este clar.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Deocamdată sunt discuţii doar la nivel de principiu. Avem o variantă în care PMP nu intră în Parlament, astfel PSD ar ajunge undeva la 35% prin redistribuire, PNL ar acumula un procent sau două şi ar creşte şi USR-ul un pic. S-ar crea o grindă a posibilelor alianţe.

Câştigătorul este doar unul singur, vorbim de PSD. Sigur că este o victorie la limită, este o victorie care consolidează actuala conducere a PSD-ului şi le dă un suflu de optimism pentru a aborda marea bătălie în 2024″.

Marea problemă de la alegerile parlamentare 2020

„Mie ca analist mi se pare că o mare problemă a democraţiei româneşti este aceea a participării. Alianţa care va guverna România, va fi alcătuită din sufragii publice de până în 18% din totalul populaţiei cu drept de vot, asta reprezintă o problemă”, a mai spus sociologul.